Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Salah betalált, a Liverpool otthon vesztett értékes pontokat! – videóval

A Premier League ötödik fordulóját rendezték a hétvégén. A szombati játéknapot az óriási gondban lévő Crystal Palace és Southampton együttesének összecsapása nyitotta, majd a Liverpool és Burnley mérkőzésével folytatódott a szombati program.

847861408

Liverpool – Burnley 1-1 (1-1)
Helyszín:  Anfield Road, Liverpool, Vezette: East
Gólszerzők: Salah (30.) ill. Arfield (27.)
Sárga lapok: Can (90+5.) ill. Pope (55.), Cork (90+5.)
Kiállítás: 

Liverpool: Mignolet – Robertson, Klavan, Matip, Alexander-Arnold – Coutinho (Solanke 80.), Can, Milner – Sturridge, Firmino (Oxlade-Chamberlain 79.), Salah. Vezetőedző: Klopp

Burnley: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee, Ward – Gudmundsson (Barnes 60.), Defour (Westwood 89.), Cork, Brady – Arfield – Wood (Vokes 88.). Vezetőedző: Dyche

Jürgen Klopp együttese az elmúlt fordulóban csúfos vereséget szenvedett a Manchester City otthonában. A vörösök ezúttal hazai pályán próbáltak javítani a Burnley ellen. Hétközben pedig a liverpooliak három év után visszatértek a Bajnokok Ligájába, ahol hazai pályán ikszeltek a Sevilla együttesével. A Burnley elleni hazai mérkőzést a Liverpool kezdte aktívabban és már a második percben Sturridge tesztelte a Pope kapust, aki a sérült Heatont helyettesítette a vendégek kapujában. Klopp a hazaiak menedzsere először nevezte a kezdőbe Coutinhót, aki a nyáron a Barcába szeretett volna igazolni, azonban a transzfer meghiúsult. Négy perccel később ismét a vörösök kerültek helyzetbe és Alexander-Arnold lövése nem sokkal kerülte el a kapu jobb oldalát. A folytatásban is a Liverpool uralta a játékot és a 19. percben Coutinho is lövésre szánta el magát távolról, a vendégek védelme azonban blokkolta a brazilt löketét. A 22. percben ismét komoly lehetőséget szalasztottak el a vezetés megszerzésére a vörösök, Salah éppen hogy a felső léc fölé fejelt. A mérkőzés 27. percében jött aztán a hidegzuhany a hazaiaknak, miután a Burnley megszerezte a vezetést Arfield révén, akit Brady hozott kihagyhatatlan helyzetbe. A vendégek azonban sokáig nem örülhettek a vezetésnek, a liverpooliak szinte azonnal válaszolni tudtak Arfield góljára. A 30. percben Can zseniális indítása után Salah lőtt a bal alsóba védhetetlenül. A gólt követően a Liverpool óriási nyomás alá helyezte a Burnley kapuját és a 38. percben Salah közel járt ahhoz, hogy duplázzon és megfordítsa csapatának az eredményt, de Pope résen volt és bravúrral hárított. Az első játékrész hajrájában Coutinho ugratta ki remek ütemben Sturridgot, aki nagy helyzetben csak az oldalhálót találta telibe. Mozgalmas első félidőt követően 1-1-es döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Fordulást követően is a vörösök irányították a játékot, míg a vendégek inkább a kontrákra rendezkedtek be. A második játékrész elején előbb Sturridge majd Coutinho lőtt fölé. A mérkőzés 57. percében Milner előtt is gólszerzési lehetőség adódott, a liverpooli középpályás azonban a kapu bal oldala mellé lőtt. Két perccel később Coutinho lövése akadt el az egyik védőben. A 61. percben Sturridge óriási lehetőséget hagyott ki, miután ziccerét Pope óriási védéssel szögletre hárította. Tíz perccel a vége előtt kis híján ismét a vendégek szereztek gólt, miután Mee fejesét Mignolet hárította. A mérkőzés hajrájában előbb Alexander-Arnold lövésénél védett nagyott a Burnley kapusa, majd a 88. percben Solanke lövése csattant a felső lécen. A hajrában újabb találat nem született, így Jürgen Klopp együttese értékes pontokat vesztett hazai pályán.

https://www.youtube.com/watch?v=GSh_LEC_Ak4

Huddersfield – Leicester City 1-1 (0-0)
Helyszín:  Kirklees Stadium, Huddersfield, Vezette: Moss
Gólszerzők: Depoitre (46.) ill. Vardy (51., büntetőből)

Az újonc Huddersfield remekül kezdte az idényt és a tabella hatodik helyén várhatták a Leicester City ellen mérkőzést. A vendégek nehéz sorsolásuknak köszönhetően három vereséggel álltak négy fordulót követően, miután kikaptak a Chelsea, Manchester United és Arsenal ellen is. Az első játékrészben komolyabb lehetőséget nem jegyezhettünk fel, mindössze egy kaput eltaláló lövést is a statisztikák közé. A második félidő azonban azonnal egy góllal indult, miután a hazaiak Depoitre révén a 46. percben megszerezték a vezetést. Az újonc azonban sokáig nem őrizte vezetését, az 50. percben Lowe szabálytalanságát követően Moss bíró sporttárs büntetőt ítélt a rókák javára. A megítélt büntetőt Jamie Vardy értékesítette higgadtan egalizálva az eredményt. A mérkőzés hátralévő részében kiegyenlített játék folyt, mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek, de gólt már egyik gárdának sem sikerült szereznie, így 1-1-es döntetlennel ért véget a mérkőzés.

Crystal Palace – Southampton 0-1 (0-1)
Helyszín:   Selhurst Park, London, Vezette: Madley
Gólszerzők: Davis (6.)

Tovább folytatódott a sereghajtó eddig nyeretlen Crystal Palace vesszőfutása miután az új menedzser Roy Hodgson debütáló mérkőzésén is nyeretlen maradt a Palace. Sőt a hazaiak még az eddigi öt mérkőzésen az ellenfél kapujába sem tudtak betalálni. A Southampton ellen sem változott a helyzet, ugyanis Davis a hatodik percben megszerezte a vendégek győzelmet jelentő találatát, ezzel a Crystal Palace zsinórban ötödik vereségét is elkönyvelhette a PL idei szezonjában.

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor