Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: szünet nélkül folytatódik a bajnokság – előzetes

Rendhagyó módon, hétközi fordulóval folytatódik a La Liga. A 4. forduló csak most ért véget, de máris folytatják az 5. fordulóval, amit három nap alatt játszanak le. 

w_900x700_16180949img_8371

Paulinho nyerte meg a Barcának a meccset (Forrás: laliga.es)

Kedden két mérkőzést játszanak le. A Valencia az eddig csak vereséggel álló Malagával találkozik. A “Denevéreknek” sem sikerült túl jól a hétvége, hiszen csak egy döntetlent tudtak játszai a városi rivális Levantével. A második mérkőzésen a Barcelona az Eibart fogadja a Camp Nouban. A katalán gárda csak nehezen tudott nyerni az újonc Getafe ellen, az Eibar viszont nehézebb ellenfél lesz. Dembele ráadásul több hónapra lesérült, de ez nem vetheti vissza őket.

Szerdán már öt mérkőzést játszanak le. Este nyolckor kezdődik az Athletic Bilbao – Atletico Madrid rangadó. A Bilbao a hétvégén elvesztette veretlenségét, miután kikapott a Las Palmastól, az Atletico viszont győzelemmel avatta fel az új stadionjukat. Ezzel egyidőben játsszák majd a Leganes a Gironával. Kilenckor a Deportivo fogadja a szintén eddig csak vereséggel álló Alavest, ahonnan már el is bocsátották az edzőt. Tíz órára is maradt két meccs. A Sevilla a Las Palmasszal találkozik, és nyerniük is kell, ha meg szeretnék tartani a második helyüket. A másik mérkőzésen a Real Madrid a Betisszel csap össze a Bernabeuban.

Csütörtökre három mérkőzés maradt. Először a Villarreal – Espanyol összecsapás lesz. A “Sárga tengeralattjáró” két vereség után két győzelemmel folytatta, az Espanyol pedig a Celtát győzte le tegnap. A következő mérkőzés a Celta Vigo – Getafe összecsapás lesz. A “Keltáknak” javulnia kell, mert eddig nem megy nekik túl jól a szezonban, míg a Getafe újonchoz képest szépen nyitott. A forduó zárómeccsen a Levante fogadja a Real Sociedadot. A valenciai csapat kifejezetten jól kezdte az idényt, jelenleg a 8. helyen állnak, és a Real Madridtól és a Valenciától is el tudtak hozni egy pontot. A baszkok vasárnap vesztették el a száz százalékos mérlegüket, miután a királyi gárda legyőzte őket.

A La Liga 5. fordulójának mérkőzései:

KEDD:

20:00 Valencia – Malaga (TV: Sport 1)
22:00 Barcelona – Eibar (TV: Sport 1)

SZERDA:

20:00 Athletic Bilbao – Atletico Madrid (TV: Sport 1)
20:00 Leganes -Girona
21:00 Deportivo La Coruna – Alaves
22:00 Sevilla – Las Palmas
22:00 Real Madrid – Betis (TV: Sport 1)

CSÜTÖRTÖK:

20:00 Villarreal – Espanyol
21:00 Celta Vigo – Getafe
22:00 Levante – Real Sociedad (TV: Sport 1)

A bajnokság állása a 4. forduló után: 

jjljlj