Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szlovákia: a hajrában győzött a DAC, közel a dobogó!

A szlovák élvonalbeli bajnokságban (Fortuna Liga) hétközi fordulóra került sor. A kilencedik fordulóba a dunaszerdahelyi DAC hazai közönség előtt fogadta a Senica együttesét a MOL Arénában.

21753049_1552506814843602_3761142062571606328_o

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – FK Szenice 1-0 (0-0)
Gólszerzők:
Davis (86.)
Sárga lap: Kalmár (90+2.) ill. Richtarech (74.), Vaščák (88.)

Három nappal az aranyosmaróti sikert követően ismét bajnoki mérkőzést játszott a DAC. A csallóközi együttes ezúttal hazai közönség előtt lépett pályára a Szenice csapata ellen. A mérkőzés első helyzete a vendégek előtt adódott, a 7. percben Vaščák nevéhez fűződött az első kaput eltaláló lövés a mérkőzésen.  A 10. percben a hazaiaknál is feljegyezhettük az első kapura lövési kísérletet, Pačinda mintegy 27-28 méterről tüzelt kapura, azonban jócskán célt tévesztett a hazaiak játékosa. A találkozó 23. percében a dunaszerdahelyi együttes előtt adódott gólszerzési lehetőség, miután Ljubičić passzolt a 16-os vonaláról Pačindának, akinek lövését blokkolta egy pirosmezes. Az első félóra végén a DAC óriási ziccert puskázott el, Ashiru beadását Malec lefejelte Davisnak, panamai játékos pedig hat méterről fölé bombázta a száz százalékos ziccert. Az első félidő hajrájában a mérkőzés egyik legszebb jelenetét láthattuk egy szögletet követő kontra során. Ashiru, a támadás befejezője rúgatott volna gólt, de Plach ujjheggyel menteni tudott. Az első játékrészben gól nem született, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Fordulást követően Marco Rossi azonnal cserére szánta el magát és Vida Kristophert küldte be Ashiru helyett. A 49. percben a csereként beálló Vida rögtön helyzetbe került, azonban távoli lövése Plach kezei között landolt. Majd nem sokkal később Vida passzából Kalmár került helyzetbe, de ő sem tudta gólra váltani helyzetét. A folytatásban is a dunaszerdahelyi együttes irányította mérkőzést, de nem sikerült gólra váltaniuk fölényüket Marco Rossi tanítványainak. Három perccel a vége előtt aztán Davis megtörte a gólcsendet és szabadrúgásból talált a Senice hálójába ezzel megszerezve a három pontot a hazaiaknak.

A forduló eredményei és a tabella állás 9 fordulót követően: 

Ruzomberok – Zilina 1-0
Podbrezova – Presov 2-0
Slovan – Michalovce 3-1
Trnava– Zlaté Moravce 1-0
Trencin – Nitra 2-1

dactabb