Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: “Túl kockázatos Messit és Dybalat együtt játszatni!”

Argentína Peru, majd Ecuador ellenében két sorsdöntő világbajnoki selejtezőt vív, ezeken a találkozókon pedig a szövetségi kapitány, Jorge Sampaoli szerint nincs idejük kísérletezgetni!

(Kép: goal.com)

Az argentin keret Sampaoli irányításával ezúttal is tele van jobbnál-jobb támadókkal. A kapitány szerint ugyanakkor jelenleg ötödik, pótselejtezőt érő helyen álló csapatának nincs már ideje kísérletezgetni, hiszen valahogy ki kell(ene) jutniuk az oroszországi világbajnokságra.

“Nincs időnk a Messi és Dybala  közötti kapcsolaton dolgozni. Kockázatos lenne őket együtt játszani, ezért valami sokkal konkrétabbal kell előrukkolnunk.” – Kezdte Sampaoli a Peru elleni sajtótájékoztatóján, majd ezt követően kitért a Juventus klasszisának a napokban adott azon nyilatkozatára, mely szerint Messivel nagyon is hasonló pozícióban játszanak. “Nem láttam pontosan azt, hogy Dybala mit is mondott. De abban biztos vagyok, hogy semmi rosszat nem akart mondani. Tudom, hogy örül annak, hogy Messi mellett futballozhat, de úgy látom nem igazán találja még a helyét. Messi akkor érzi magát a legjobban, ha szabadon futballozhat, mint azt a Barcelonában is teszi. Ostobaság lenne a részünkről ezen változtatni, és kitalálni hirtelen valami újat a számára!” – Folytatta Sampaoli. “Miért tennénk távolabb a kaputól a legjobb játékosunkat, aki pont akkor a legjobb, ha a kapu elé kerül? Az én feladatom nem más, mint erre ösztönözni Messit, aki így minél többször kerülhet helyzetbe!”– így az 57 esztendős szakember.

Argentína a legendás La Bombonera stadionban fogadja magyar idő szerint péntek hajnalban Perut, majd négy nappal később Ecuadorban zárja a selejtezősorozatot.