Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Életük egyik legfontosabb meccsére készülnek az olaszok

Olaszország ma este 20:45-től Stockholmban lép pályára Svédország válogatottja ellen a világbajnoki pótselejtezők odavágójának keretében (visszavágó hétfőn szintén 20:45-től Milánóban).

getty

Ventura épp Verrattinak magyaráz (gettyimages.com)

Az olasz közvélemény kissé nehezen élte meg, hogy fiaiknak nem sikerült egyenes ágon kijutniük a jövő nyári viadalra, de Spanyolország mögött másodikként végezni talán bocsánatos bűn. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az ország mostanra egy emberként várja svédek elleni összecsapást.

Természetesen elkötelezettségből nincs hiány a válogatott háza táján. Giampiero Ventura szövetségi kapitány: “A pótselejtezők életem legfontosabb és egyben legizgalmasabb összecsapásai lesznek. Az első naptól fogva hatalmas bizonyítási vágyat láttam a játékosokon. Tiszteljük Svédországot, de egyszerűen ki kell jutnunk a vb-re.”

A csapatkapitány, Gianluigi Buffon (aki 1997-ben pont egy Oroszország elleni világbajnoki pótselejtezőn mutatkozott be a válogatottban – a szerk.): “Az ilyen célok elérése, mint jelen esetben a vb-kvalifikáció tartanak mind a mai napig a pályán. A hatodik világbajnokságomra juthatnék ki, ez hatalmas örömet okozna. Az ellenkezőjére gondolni sem akarok. Jó ideje már, hogy Olaszországnak nem kellett pótselejtezőt játszania, ez még izgalmasabbá teszi az egész kijutást.”

A védelem oszlopa, Leonardo Bonucci: “Svédország Ibrahimovic visszavonulása után is rendkívül jó csapat maradt, ez jól mutatja, hogy mennyire erősek, de számunkra csak egy opció van, ez pedig a vb-re való kijutás. Elismerem, hogy a szeptemberi spanyolok elleni vereség kicsit megrogyasztott minket, de nekünk, tapasztalt játékosoknak most a csapat élére kell állnunk, mert egyszerűen nem hibázhatunk.”

Olaszország minden bizonnyal a Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Candreva, De Rossi, Verratti, Parolo, Darmian – Belotti, Immobile tizeneggyel fut majd ki a pályára. Simone Zaza sérülés miatt nem játszhat, míg a remek formában lévő Lorenzo Insigne és Stephan El Sharaawy csak a kispadon kaphat helyet.

(zp)