Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: “Attól féltem, kénytelen leszek visszavonulni!”

A Real Madrid szép lassan újra teljesen egészségessé váló alapembere, Dani Carvajal őszintén  nyilatkozott arról, hogy mit is érzett akkor, amikor kiderült, szívproblémái vannak.

(Kép: as.com)

Dani Carvajal október eleje óta szívburokgyulladás miatt nem játszhatott a Real Madridban. A blancók jobbhátvédje a ‘Diario Madridista’ című szurkolói oldalnak beszélt az őt ért nehézségekről.

“4-5 nappal azután, hogy diagnosztizálták a pontos problémát, különösebben nem éreztem semmit, még azt sem, hogy beteg lennék. Kemény időszakon mentem keresztül, hiszen tudtam, hogy nem futballozhatok. Nem tagadom, nehéz volt megemésztenem mindezt. Szerencsére már jól vagyok, és az elmúlt két hétben azért dolgoztam, hogy visszanyerjem a korábbi erőnlétemet és formámat.” – Így Carvajal, aki elmondta azt is, hogy a környezetében mindenki nyugalomra intette, és arra, hogy meg kell várnia azt, hogy maximálisan ‘zöld utat’ kapjon a visszatérésre.

“A legfontosabb az volt, hogy teljesen felépüljek, hiszen ez a betegség bizony tud szövődményekkel járni! Nagyon óvatosak voltunk, és lépésről-lépésre követtük a megfelelő programot a rehabilitációs munka alatt.” – Folytatta a spanyol válogatott jobbhátvéd.

A beszélgetés talán legizgalmasabb része akkor jött el, amikor Carvajal őszintén beszélt arról, hogy mit is élt át pontosan betegsége alatt. “Október elsején az Espanyollal játszottunk, majd pár nappal a Borussia Dortmund elleni Bajnokok Ligája találkozót követően már úgy éreztem, mintha megfáztam volna. Péntek estére a mellkasom fájni kezdett, egész éjszaka szenvedtem. Másnap jelentkeztem az orvosoknál a panaszaimmal. Azt gondoltam kicsit beteg lehetek, de ugyan úgy edzettem aznap, és még a vasárnapi bajnokin is játszani akartam. Nem gondoltam a problémámra, egészen addig, amíg az orvosi tesztek ki nem mutatták, hogy szívburokgyulladásról van szó. Megérkezett a kardiológus is, aki azonnal mondta, hogy nem játszhatok, és alaposan tájékoztatott a betegségről. Elsőre mintha fel sem akartam volna fogni, hogy miről is van szó, csak futballozni akartam! Aztán végül megértettem hogy pontosan miről is van szó! Ijesztő volt amikor a lehetséges szövődményekről beszéltek, hiszen ennél a résznél mi más ugorhatott volna be elsőre, mint az, hogy lehet abba kell hagynom a futballt. Nem titok, attól féltem, vissza kell vonulnom! Az orvosok azonban megnyugtattak, hogy ez a fertőzés nem is olyan ritka, viszont ha beveszem a gyógyszereket és úgymond kipihenem, akkor minden jobb lesz.” –  Osztotta meg a részleteket személyes érzéseiről Carvajal, aki végül elmondta, hogy a válogatott szünet jó alkalmat szolgáltatott arra, hogy újra felépítse magát fizikailag, és szerencsére az orvosi tetszek is kimutatták, hogy immáron semmi nem gátolja abban, hogy újra futballozhasson.