Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: csúcsrangadóval jön az év utolsó előtti fordulója! – előzetes

Ma este kezdetét veszi az év utolsó fordulója a Serie A-ban, azaz az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A 2017-es esztendő itáliai első osztály utolsó előtti körének legutolsó meccse óriási rangadó lesz, méltó karácsony előtt az év befejezéséhez közeledve, ugyanis a címvédő Juventus az előző szezonban második helyen zárt fővárosi Farkasokkal, azaz az AS Roma csapatával csap össze.

Ma este útjára indul a labda az olasz élvonalban, melynek 18. fordulóját rendezik meg, ez lesz egyben a 2017-es év utolsó bajnoki köre a Serie A-ban, ami ráadásul a Juventus – AS Roma csúcsrangadóval zárul.

Péntek
A forduló nyitányán ma este 6-tól a 13. és a 12. helyezett csapnak össze, azaz előbbi, vagyis a Chievo a Bolognát fogadja. Egyik csapat sincs túl jó formában – a hazaiak mindent egybevetve a legutóbbi 4 meccsüket nem tudták megnyerni, míg a bolognai együttes kétszer kapott ki egymás után, igaz a Juvétól és a Milantól, ám azt megelőzően zsinórban háromszor győzött Donadoni csapata.

A nap zárásaként 20:45-től a Cagliari a Fiorentina vendéglátója lesz. A hazaiak csupán a 14. helyen állnak, míg a firenzei klub a 9. a tabellán. A hazaiak finoman szólva sincsenek jó formában, ugyanis legutóbbi 5 találkozójukból egyet sem nyertek meg. Ezzel szemben a Fiorentina a legutóbbi 6 meccsén nem talált legyőzőre, ikszelt a Napolival is, ám csupán 2 alkalommal nyert.

Szombat
A holnapi nap meccsdömping lesz a Serie A-ban, az idei utolsó forduló hátralévő 8 meccsét szombaton bonyolítják le, azaz a szentestét megelőző napon.

Az 5. helyen álló és biztosan ott is maradó Lazio az olasz fővárosban fogadja a kieső zóna közelében lévő Crotone csapatát fél 1-től. Nem kérdés mely klub a meccs esélyese tehát, persze meglepetés bármikor lehet. A vendégek egyébiránt legutóbb a Chievo-t győztek le 1-0-ra, ezzel megszakítva addig tartó, 5 mecces vesztes szériáját.

Jól megszokott módon 15 óráról több meccset is megrendeznek a Serie A-ban. Ekkor lép pályára az éllovas Napoli is, amely bebiztosíthatja 2017-es első helyezését a genovai Sampdoria ellen. A Samp szezonja jól indult, ám mindent figyelembe véve a legutóbbi 4 meccsén nem tudott nyerni, és most sem a genovai klub tagjai lesznek a favoritok.

Pályán lesz a 3. helyezett milánói Inter is, amely a Sassuolo vendége lesz. Az Inter jól kezdte a szezont, és nemrég még veretlen volt, ám így is a kék-fekete alakulat a találkozó favoritja.

A Genoa az újonc Benevento ellen lép pályára otthoni környezetben. A vendégek az elmúlt 17 forduló soran csupán egy pontot szereztek, a Genoa sokkal jobban szerepel, ám a kieső zóna előtt áll csak.

A hatmeccses nyeretlenségi szériáját éppen a Benevento ellen megtörő Spal a Torino alakulatát látja vendégül a délután folyamán. A torinói gárda hétközben nagy diadalt aratva hangolódott a bajnokira, ugyanis kiejtette a hazai pályán játszó AS Roma csapatát az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében! A Spal a kieső zóna elől lépne feljebb, míg a Torino tagjai a 10. helyen sokkal nyugodtabbak lehetnek.

Szintén 15 órától rendezik meg az Udinese – Hellas Verona találkozót. A hazaiak zsinórban – három meccset nyertek meg a ligában, és igaz, hogy kikaptak a Napolitól 1-0-ra hétközben, de az kupameccs volt, a bajnokságban tehát jó a klub szériája. Az Udinese a forduló előtt a 11., míg a veronai alakulat az utolsó előtti, 19. helyen áll, de nagyon közel van a kieső zónából való kiugrás lehetősége. Ugyanakkor veronaiak legutóbb az AC Milant ütötték ki 3-0-ra úgy, hogy azon a héten a kupában ugyanilyen arányban nyertek a milánóiak.

Az első esti meccs 18 órától az Atalanta – AC Milan találkozó lesz. A hazai bergamóiak remekeltek az Európa-liga csoportkörében, és kvaerterrjét megnyerte a csapat, és a bajnokságban is elég jó a teljesítménye az együttesnek, miközben a Milan elég felemás teljesítményt nyújt. Egyértelműen az Atalanta mellett szól az a tény, hogy a csapat mindent egybevetve a legutóbbi 7 meccsén nem talált legyőzőre (5 győzelem, 2 döntetlen).

A csúcsrangadó
A forduló lezárásaként szenteste előtti estén a bajnoki címvédő Juventus az elmúlt szezon masodikját, azaz az AS Roma-t látja vendégül, igazi rangadó lesz ez tehát a javából!

Tétmeccsen legutóbb, az előző szezon vége előtt két körrel a Roma hazai pályán 3-1-re nyert simán, ám ami a nagyon közeli múltat illeti, hétközben a Farkasok odahaza 2-1-re kaptak ki a kupában a Torino ellen. A Juve ezzel szemben a Genoát ejtette ki (2-0), ezzel pedig immár 7 meccse nem kapott ki (5 győzelem, 2 döntetlen) a regnáló bajnok. A kupameccsen elszenvedett veresége előtt a Roma 5 veretlen meccsig jutott zsinórban.

A tabellán jelenleg a Juventus a második, 1 ponttal lemaradva az éllovas Napoli-tól, míg a fővárosiak 4. pozíciót foglalják el, ám egy meccsel kevesebbet játszottak eddig a ligában. Esetleges győzelme esetén pontszámban a rómaiak utolérik a Zebrákat. Hazai pályán eddig a Juve a legjobb – 9 meccse alatt 22 pontot gyűjtött Allegri csapata, 21-4-es gólarány mellett. A Roma idegenbeli mérlege sem rossz – a Farkasok 7 meccsen 17 pontot gyűjtöttek, 13 gólt lőve, és csupán 3-at kapva!

Azt nehéz lenne megtippelni, hogy mely szupercsapat nyeri a derbit, de nagy eséllyel jó kis rangadó lesz a két klub 167. olasz bajnokija, méltó lezárásaként az évnek, egyben az ünnepek előtti időszaknak.

A Juve – Roma rangadók kapcsán pár statisztika
• 166 Serie A meccsen 79 Juventus-siker, 48 döntetlen, 39 Roma győzelem
• Mostani stadionjában minden Roma elleni meccsét (6-ot) megnyerte a címvédő Juventus
• ‎A Roma 16 meccs alatt a Serie A-ban csak egyszer szerzett eddig több pontot, mint most. A jelenleg 38 pontos Farkasok a 2003/2004-es szezonban ugyanennyi találkozó alatt 39 pontot tudtak szerezni


A Serie A 18. fordulójának menetrendje

December 22., péntek
18:00 • Chievo – Bologna (ÉLŐ – Digi Sport 1)
20:45 • Cagliari – Fiorentina (ÉLŐ – Digi Sport 1)

December 23., szombat
12:30 • Lazio – Crotone (ÉLŐ – Digi Sport 1)
15:00 • Napoli – Sampdoria (ÉLŐ – Digi Sport 1)
15:00 • Sassuolo – Inter (ÉLŐ – Digi Sport 2)
15:00 • Genoa – Benevento
15:00 • Spal – Torino
15:00 • Udinese – Hellas Verona
18:00 • AC Milan – Atalanta (ÉLŐ – Digi Sport 1)
20:45 • Juventus – AS Roma (ÉLŐ – Digi Sport 1)

A bajnokság állása a fordulót megelőzően

IMG_20171222_170306

Nagy Dávid