Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Otthon vesztett pontokat a Roma – videóval

Hat mérkőzést rendeztek a Serie A 19. fordulójának szombati délutáni idősávjában, az élcsapatok közül egyedül a Roma lépett pályára, a “farkasok” a Sassuolót fogadták hazai pályán…

Capture

(forrás: ansa.it)

Az öt mérkőzés óta veretlen Atalanta az ugyanennyi idő óta nyeretlen Cagliarit fogadta, a bergamóiak fantasztikusra sikeredett évüket szerették volna megkoronázni esetleges győzelmükkel. Ehhez képest a Cagliari már az első félidő közepére kétgólos előnybe került Pavoletti fejesével és Padoin ballábas lövésével. Az Atalantát annyira megfogta a váratlan helyzet, hogy egészen a meccs végéig nem is tudtak érdemben reagálni, mindössze egy szépítő gólra futott Papu Gómez révén, így a Cagliari némi meglepetésre magabiztosan vitte el a három pontot Bergamoból.

Atalanta-Cagliari 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Gómez (90+2.) ill. Pavoletti (6.), Padoin (23.)

*     *     *

Felemásra sikeredett évét (előbb feljutás az első osztályba, majd soha nem látot negatív szezonkezdet) szerette volna szépen zárni a Benevento, ami nem is lett volna lehetetlen feladat a mostanában gyengélkedő Chievo ellenében. Nos, a hazai szurkolók imái meghallgattatásra találtak, csapatuk Coda góljával legyőzte a Chievót, megszerezve történelmük első Serie A-s győzelmét!

Benenveto-Chievo 1-0 (0-0)
Gólszerző: Coda (64.)

*     *     *

Soccer: Serie A; Bologna-Udinese

(forrás: ansa.it)

Nagy Ádámmal a soraiban fogadta a Bologna a Massimo Oddo kinevezése óta bombaformában lévő Udinesét. A hazaiak Verdi Danilón megpattanó lövésével szereztek vezetést, amit nem sokkal később a teljesen magára hagyott Widmer fejjel egyenlített ki. A folytatásban Lasagna révén egyből előnybe kerültek a vendégek, a vezetést pedig a meccs végéig nem is engedték ki a kezükből, sorozatban immár ötödik győzelmüket aratva távoztak Bolognából Oddo tanítványai. A hazaiaknál Nagy Ádámot az 56. percben cserélte le Roberto Donadoni.

Bologna-Udinese 1-2 (1-1) 
Gólszerzők: Danilo (27., öngól) ill. Widmer (37.), Lasagna (48.)

*     *     *

Az utóbbi fordulók botladozása után a Spal ellen próbált visszatérni a győzelem útjára a Sampdoria. Nos, a 90. percig úgy nézett ki, hogy erőfeszítéseik nem járnak majd eredménnyel, ekkor azonban jött Fabio Quagliarella, aki előbb büntetőből, majd akcióból is betalált, így jól sikerült az évzáró a genovai együttes számára.

Sampdoria-Spal 2-0 (0-0)
Gólszerző: Quagliarella (90+2., 11-esből, 90+4.)

*     *     *

Két szeszélyes csapat találkozott Torinóban, aminek ezúttal sajnos egy gólnélküli döntetlen lett a vége. A hazaiak hiába támadtak többet, gólt nem sikerült szerzniük, a meccseinek több mint felén ikszelő Torinonak ezúttal is be kellett érnie az egy ponttal.

Torino-Genoa 0-0

*     *     *

Soccer: Serie A; Roma-Sassuolo

(forrás: ansa.it)

A Roma a Juventus elleni vereség után mindenképp győzelemmel szerette volna búcsúztatni az óévet, ehhez a sorozatban három győzelmet a háta mögött tudó Sassuolót kellett legyőznie. A vendégek még soha nem tudtak három ponttal távozni a “farkasok” otthonából, bár az egy vereség, három döntetlenes mérlegük miatt nincs okuk a szégyenkezésre. A mérkőzés első félórája enyhe hazai mezőnyfölényt hozott, ami végül a 31. percben vált tényleges előnnyé: Schick vezetgette a labdát, majd Dzeko passzolt Pellegrinihez, aki pedig a tizenhatoson belülről nem hibázott (1-0). Nyíltsisakos első félidő után egygólos hazai vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

Nem változott túl sokat a játék képe a folytatásra sem, akadtak lehetőségek mindkét oldalon – Dzeko gólját a videóbíró segítségével les miatt érvénytelenítette a játékvezető -, de a következő gólra egészen a 78. percig kellett várni. Ekkor Peluso remek balodali bedása után a védők által szabadon hagyott Missiroli magabiztosan fejelt Alisson hálójába (1-1). Ezután ismét a videóbíró játszott a hazaiak idegeivel, Florenzi góljának ünneplését kellet félbeszakítaniuk, ugyanis Ünder lesgyanús pozícióban volt az indítás pillanatában. A Romában már nem volt meg a kellő erő az újabb gól megszerzéséhez, így folytatódott a “hagyomány”, a Sassuolo ismét elcsent egy pontot az olasz fővárosból.

Roma-Sassuolo 1-1 (1-0)
Helyszín: Stadio Olimpico, Róma. Vezette: Orsato
Gólszerzők: Pellegrini (31.) ill. Missiroli (78.)
Sárga lap: Dzeko (58.) ill. –

Roma: Alisson – Florenzi, Manolas (Juan Jesús 46.), Fazio, Kolarov – Pellegrini (Ünder 81.), De Rossi, Nainggolan – Perotti, Dzeko, Schick (El Shaarawy 49.). Vezetőedző: Eusebio Di Francesco

Sassuolo: Consigli – Lirola, Cannavaro, Acerbi, Peluso – Missiroli, Magnanelli, Duncan (Mazzitelli 72.) – Politano (Cassata 88.), Falcinelli, Ragusa (Matri 59.). Vezetőedző: Giuseppe Iachini

A mérkőzés góljai:


(zp)