Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Inter percekre volt a győzelemtől, mégis örülhet az egy pontnak – videóval

Hivatalosan is elindul a Serie A 2017-18-as idényének második fele. Már rögtön a második mérkőzésen egy rangadót láthatnak az olasz foci szerelmesei, de a Chievo – Udinese sem hangzik rosszul.

Az Inter hosszú idő után újra győzött (Fotó: twitter.com)

1. félidő: Már a 2. percben gólhelyzet alakult ki, miután egy szabadrúgásból Simeone a labdába kapott. Chiesa nagy kedvvel kezdte a találkozót, sokat lőtt kapura. Az Inter részéről Gagliardini volt az első próbálkozó. A kezdeti hazai fölényt a fekete-kékek hamar eltüntették köszönhetően agresszív letámadásaiknak. Igazából egyik klub sem hozta ki magából a maximumot, feledhető volt az első félidő. 

2. félidő: A második játékrész elején is a lila mezesek domináltak. Mégis az Inter szerzett vezetést az 55. percben. Egy szabadrúgás után Icardi óriási fejesét még hárítani tudta Sportiello, de a labda visszapattant az argentinhoz, aki könnyedén passzolt a kapuba (0-1). Két perccel később Handanovič védett egy hatalmasat Biraghi szabadrúgását követően. Škriniar is veszélyesen játszott, igaz leginkább a saját kapuját fenyegette. A Fiorentina minden követ megmozgatott az egyenlítés érdekében, de egy védő lába, a kapus keze vagy pusztán a szerencsétlenség mindig ott volt, hogy megakadályozza a gólszerzést. Még Babacar ollózását is kiszedte Handanovič. Az Inter a gól után teljesen visszaállt, csupán kontrákból veszélyeztettek. A reménytelen támadások végén, kis szerencsével, mégis betaláltak a hazaiak. A 91. percben Simeone elé került a játékszer, aki hét méterről kegyetlenül bevágta azt (1-1). A hosszabbítás utolsó percében Candreva lövése okozott problémákat, de több gól nem született.

Fiorentina – Inter 1-1 (0-0)
Helyszín: Stadio Artemio Franchi; Vezette: Paolo Valeri
Gólszerzők: Simeone (91.)- ill. – Icardi (55.)
Sárga: Veretout (55.), Astori (87.) – ill. – Valero (11.), Ranocchia (28.), Icardi (89.)
Kiállítás: – ill. –

Fiorentina: Sportiello – Laurini, Pezzella, Astori, Biraghi – Benassi (Babacar  69.), Badelj, Veretout (Gil Dias 86.) – Chiesa, Simeone, Théréau (Eysseric 62.). Vezetőedző: Stefano Pioli

Inter: Handanovič – Santon, Ranocchia (Nagatomo 75.)Škriniar, Cancelo (Candreva 82.) – Vecino, Gagliardini, Perišić, Valero, Mário (Dalbert 65.) – Icardi. Vezetőedző: Luciano Spalletti

Icardi találata:

https://youtu.be/Zqc0su0CP68

Chievo – Udinese

Radovanović ezt jól eltalálta (Fotó: sport.sky.it)

Ha az utolsó öt mérkőzését nézzük a két csapatnak, akkor kijelenthetjük, hogy a legrosszabb formában lévő olasz csapat fogadja a legjobb formában lévőt. Ennek ellenére a Chievo kezdte jobban a találkozót. A 9. percben meg is szerezték a vezetést a sárga mezesek Radovanović bődületesen nagy góljával (1-0). A 15. minutumban úgy tűnt, hogy kettőre nő a vendégek hátránya, ám a videóbíró után a játékvezető nem adta meg a találatot. Az Udinese az első félidőben helyzetet sem alakított ki, mégis egyenlíteni tudott a 40. percben. Egy középre adott labdába Tomović szerencsétlenül tette bele a lábát (1-1). A második játékrész eleje jóval eseménytelenebbre sikeredett, mint amilyen az első volt. Az Udinese valamivel aktívabban játszott, míg a Chievo szinte teljesen visszaállt. A 84. percben Lasagna törte meg a csendet, ám lövését a védők blokkolták. Az utolsó perceket hiába uralták a hazaiak, több gól nem született.

A Chievo vezetőgólja:

https://youtu.be/dwQ15jwloh0

Mihók Richárd