Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a Wolfsburg új vezetőedzője! – hivatalos

Tegnap délután futótűzként terjedt a nagy meglepetés híre a német sajtóban, miszerint Martin Schmidt lemondott a Wolfsburg vezetőedzői posztjáról. Noha a klubvezetés látszólag meghökkenve fogadta a szakember felmondólevelét, a mai napra már meg is találták a hosszútávú (??) alternatívát posztjára. Nagyon nagy névre azért most se számítsunk…

labbadia_fcb_901x427

A Wolfsburg csapata hivatalos oldalán jelentette be, hogy 2019. júniusáig szóló szerződést kötöttek a rutinos német szakemberrel, Bruno Labbadiával.

Az 52 esztendős vezetőedző ült már a Darmstadt, a Fürth, a Leverkusen, a Hamburg, és a Stuttgart padján is, ám csodára sehol sem volt képes: eredményei abszolút középszerűek, és pályája 15 esztendeje alatt sem bajnoki érmet, sem egyéb trófeát nem ért el.

A Farkasok tehát cseberből vederbe estek, hiszen Labbadia semmivel sem számít komolyabb szaktekintélynek, mint a fél évnél is rövidebb ideig a Farkasokat gardírozó Martin Schmidt, Andries Jonker, vagy Valérien Ismael. Talán az utolsó tartós megoldás, Dieter Hecking átkozta el így a Wolfsburg padját?

Írta: Wernigg Márton