Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: egy baszk csapat továbbjutott, egy elvérzett – videóval

Két baszk csapat is érdekelt volt ma este az Európa-liga legjobb 16 közé jutásáért rendezett összecsapások visszavágóin, míg az odavágókat a négy talpon lévő olasz csapat közül egyedüliként győzelemmel záró Milan a Ludogorets gárdáját látta vendégül.

williams_630x460

Williams és Kombarov (forrás: marca)

Az odavágó 3-1-es bilbaói győzelme után kisebb csodára lett volna szüksége a Szpartak csapatának a San Mamésben, ami Luiz Adriano vezető gólja után nem is tűnt olyan lehetetlennek. A második félidőben Etxeita hamar lehűtötte a kedélyeket, bár Melgarejo góljának köszönhetően az utolsó pár perc ismét izgalmasra sikeredett, újabb Szpartak-gólra már nem volt idő, továbjutott a Bilbao.

Athletic Bilbao-Szpartak Moszkva 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Etxeita (57.), ill. Luiz Adriano (44.), Melgarejo (85.)
Továbjutott: az Athletic Bilbao 4-3-as összesítéssel

A mérkőzés góljai:

*     *     *

ra_630x430

Ramalho és Agirretxe harca (forrás: efe)

Az első mérkőzés fordulatos 2-2-es döntetlenje után mindkét csapat reménykedhetett a továbbjutásban, amit végül a Salzburgnak sikerült kiharcolnia: Dabur révén már a mérkőzés elején megszerezték a vezetést, amit Raúl Navas hamar kiegyenlített, de Berisha büntetőből szerzett góljára már nem volt válasza a Sociedadnak, az osztrákok várhatják a holnapi sorsolást!

Salzburg-Real Sociedad 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Dabur (10.), Berisha (74., 11-esből) ill. Raúl Navas (28.)
Kiállítva: – ill. Raúl Navas (71.)
Továbjutott: a Salzburg 4-3-as összesítéssel

A mérkőzés összefoglalója:

*     *     *

borini.milan.cinque.gattuso.2017.18.750x450

Fölényes, 3-0-s győzelmével a Milan már Bulgáriában eldöntötte a továbbjutás kérdését. Az első félidő 20. percben Cutrone passzából az odavágó után ismét betaláló Fabio Borini révén a Milan hamar megszerezte a vezetést, ezután pedig tényleg csak formaság maradt a fennmaradó 70 perc lejátszása, ami nem hozott több gólt, a Milan kettős győzelemmel jutott a nyolcaddöntőbe.

Milan-Ludogorets 1-0 (1-0)
Gólszerző: Borini (21.)
Továbjutott: a Milan 4-0-s összesítéssel

Borini gólja:

(zp)