Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sikeres sorozatot abszolvált az FTC játékosa

A Magyar Footgolf Szövetség az UEFA által is bevezetett sorozat az ősszel rajtoló Nemzetek Ligájának a mintájára hívta életre legújabb sorozatát, mely a Footgolf Match Play League névre hallgat. Az új versenysorozat első kiírása a végéhez közelít, a pontokat három osztályban gyűjtögető footgolfozók a héten már az utolsó előtti fordulót kezdték meg.

Bogár (feljutás)

Az ‘A’ osztályban az éllovas Bacskai Bence ezúttal sem hibázott, így 6 győzelemmel és 1 vereséggel karnyújtásnyira került az új kiírás megnyerésétől, melyre még eséllyel pályázik Podusil György, Gelencsér Gábor, Balázsi Csaba és a korábbi világbajnok Lengyel Béla is. A tabella élén csak akkor történhet változás, ha Bacskai utolsó két párharcát elveszíti, az említett üldözők közül pedig valaki mindkét összecsapását megnyeri. A tízfős élvonal utolsó két helyezettje búcsúzik majd és kiesik a másodosztályba.

Az FTC Footgolf szakosztályának a színeiben versenytő korábbi magyar bajnok Bogár Krisztián az utolsó előtti fordulóban bebiztosította feljutását, így a ‘B’ jelű másodosztályból az ‘A’ jelű élvonalban lépett, ott kezdheti majd meg a következő kiírást. Az egész mezőnyben csak két veretlen versenyző van, egyikük Bogár Krisztián, a másikuk pedig a harmadosztályban vitézkedő Varga Gábor. A másodosztály másik feljutó pozíciójáért hatalmas harc várható az utolsó két körben.

A C Ligában Varga Gábor ugyan makulátlan mérleggel vezet, de sem a bajnoki cím, sem a feljutók kiléte nem dőlt még el. Varró Jenő kizárásával viszont megvan az eredetileg kilencfős bajnokság egyetlen kiesője (amennyiben lesz tavasszal ‘D’ osztály, azaz negyedik vonal).