Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Idegenben botlott a Lazio – videóval

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) utolsó előtti, 37. fordulójában ma délután öt meccset is megrendeztek, a kiesés ellen küzdők és egy az élbolyba tartozó csapat részvételével.

FC+Crotone+v+SS+Lazio+Serie+A+C4Wi-NPqYBmlA Lazio pontszerzése azonban fontos volt, így elég közel a biztos BL-szerepléshez a Lazio (forrás: zimbio.com)

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) utolsó előtti, 37. fordulójában a kiesés ellen menekülő Crotone a Lazio csapatát fogadta, utóbbi pedig a biztos BL-indulásért érő hely megtartásáért küzdött az utolsó körökben is.

A papírforma a vendégek mellett szólt, akik a 13. percben Milinkovic-Savic révén majdnem előnybe is kerültek, de a lövés elsuhant a kapu mellett. Ami késik viszont, nem múlik – a 17. minutumban előnybe került a Lazio, igaz, “csak” tizenegyesből, melyet Lulic értékesített (0-1)! Igyekezett egyenlíteni a hazai gárda, azonban Nalini lövése mellé ment a 26. percben. Ezután nem sokkal viszont Martella tekerte be a vendégek kapujába a labdát, így a 29. minutumban döntetlenre állt a mérkőzés (1-1)! A félidő végéhez közeledve újból betalált volna a Lazio, azonban Caicedo próbálkozását hárította Cordaz a 39. percben. A félidő zárásként a 45. minutumban Lucas Leiva is bevette volna a hazai kaput, de lökete jócskán mellé ment, így a szünethez érve 1-1 volt az eredmény.

A fordulás után kevéssel Caicedo megint villant, de szabadrúgás utáni fejese a 48. percben a felső lécen csattant! Ráadásul a Lazio ezután hátrányba is került! A 61. minutumban Barberis szabadrúgásból beívelt labdáját Ceccherini lőtte be a római klub kapujába, így fordított tehát a hazai gárda (2-1)! A 69. percben Rohden növelte is volna a hazai előnyt, de a védők jól blokkolták lövését. A Lazio hajtott a pontszerzésért, azonban Milinkovic-Savic a 73. percben mellé tüzelt a tizenhatosról. A hajrában viszont csak sikerült az egalizálás! A 84. minutumban Lulic belőtt labdáját rúgta be Milinkovic-Savic, így előbbi a gólja mellett egy gólpasszt is kiosztott (2-2)! A Lazio számára az egy pont is fontos, hiszen megtartotta biztos BL-főtáblát erő 4. helyét, melytől 3 pontra van a mögötte álló Inter.

Serie A, 37. forduló
Crotone – Lazio • 2-2 (1-1)
Helyszín: Stadio Ezio Scida, Crotone. Vezetőedző: Paolo Mazzoleni
Gólszerzők: Simy (29.), Ceccherini (61.), ill. Lulic (17. – büntetőből), Milinkovic-Savic (84.)
Sárga lapok: Nalini (36.), ill. Radu (20.), Murgia (22.)
Kiállítás:

Crotone: Cordaz – Samprisi, Ceccherini, Capuano, Martella – Barberis, Mandragora, Rohden – Faraoni, Simy, Nalini. Vezetőedző: Walter Zenga

Lazio: Strakosha – Wallace, de Vrij, Radu – Basta, Murgia, Lucas Leiva, Milinkovic-Savic, Lulic – Anderson – Caicedo. Vezetőedző: Simone Inzaghi

VIDEÓ HAMAROSAN!


A Lazio meccsével egyidejűleg a Fiorentina a kiesés ellen menekülő Cagliari alakulatát látta vendégül.

A találkozó első gólja a félidő végéhez közeledve született meg, amikor is meglepetésre a vendégek tálaltak be! A 37. percben Lykogiannis szabadrúgásból beívelt labdáját Pavoletti juttatta a kapuba, Sportiello nem tudott hárítani (0-1)! A szünet előtti hajrában Lykogiannis újból szabadrúgást lőtt, melyet rátűzött volna, a labda pedig kevéssel ment mellé.

A fordulás után hamar növelte volna előnyét a Cagliari, de Farias fejese után a felső lécről pattant ki a labda a 49. percben. A végéig viszont gól már nem esett, így nagyon fontos 3 pontot szerzett a Cagliari, amely tett egy lépést a bennmaradás felé. A ráadás 5. percében Veretout jutott a kiállítás sorsára hazai részről, de ez érdemben már nem befolyásolta a meccset.

Fiorentina – Cagliari • 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – , ill. Pavoletti (37.)
Kiállítás: Veretout (90+5.), ill.


A Torino ellenfele is a vendégségbe érkező, kiesés ellen menekülő klub volt, amely nem más, mint a Spal.

A találkozón a vezetést a vendégek szerezték meg! A 22. percben Grassi lökete akadt be, amely egyben a félidő utolsó gólja is volt (0-1)! De Silvestri ugyan még betalált, de az egyenlítés nem sikerült, les miatt nem adták meg a 31. minutumban a találatot a hazaiaknak. A legközelebb az újbóli egyenlítéshez a 62. percben járt a Torino, de Berenguer lökete kijött a felső lécről! A 68. minutumban viszont Belotti kapáslövése akadt be (1-1), majd a gólszerző gólpasszt is adott, a 88. percben pedig De Silvestri fordított (2-1)! A Spal sorsa még ugyan nem pecsételődött meg, jelenleg nem kieső, de az utolsó fordulóban dől el majd minden!

Torino – Spal • 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Belotti (68.), De Silvestri (88.), ill. Grassi (22.)


A hosszú, 12 bajnoki óta nyeretlen (ebből 11 vereség) Udinese csapata a már kiesett Hellas Verona otthonába látogatott. Elég korán, már a meccs 20. percében megszületett a végül mindent eldöntőnek bizonyuló találat, melyet az Udinese szerzett! A vendégek Barak góljával nyertek, így megszakították régóta tartó veretlenségi szériájukat, és kisebb az esély ezzel arra, hogy kiessen a klub, de még nem dőlt el biztosan semmi.

Hellas Verona – Udinese • 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – , ill. Barak (20.)


Pályán volt Nagy Ádám klubja a Bologna is, amely hazai pályán fogadta a Chievo Verona gárdáját, a magyar játékos viszont nem kapott lehetőséget a meccsen.

A bolognai klub tizenegyesből már a 12. percben vezetést szerzett Verdi révén (1-0)! Verdi a 22. minutumban is veszélyeztetett, de Sorrentino hárította a léc alá tartó labdát! A 26. percben a vendégek is villantak, Castro lövése ekkor kevéssel ment mellé, majd két perccel később Mirante védte Castro próbálkozását, majd a 29. minutumban megintcsak Castro veszélyeztetett, de a felső lécet találta telibe! A második félidő elején viszont már össze is jött a vendégek részéről az egyenlítés. A 48. percben Giaccherini talált be (1-1)! Nem sokkal később viszont már a fordítást is összehozta a veronai Chievo! A 60. minutumban Gobbi belőtt labdáját Inglese jutatta a hazai kapuba (1-2)! A hajrában még Verdi egalizált volna, de Sorrentino a kapufára ütötte a labdát, így a vendégcsapat három ponttal távozott Bolognából!

Bologna – Chievo • 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Verdi (12. – büntetőből), ill. Giaccherini (48.), Inglese (60.)

Nagy Dávid