Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Már csak egy veretlen akad a mezőnyben

A decemberi világbajnokság csapatversenyére is kvalifikáló Footgolf Match Play League hatodik fordulója után már csak Bacskai Bence rendelkezik száz százalékos mérleggel. A B Ligában is egyre nagyobb a tülekedés az élbolyban, de akkor mit mondjunk a C-re, ahol hatan állnak azonos mérleggel az élen.

Az A ligában Bacskai Bence továbbra is makulátlan mérleggel bír, ezúttal Czirbus Tamás volt az „áldozat”. A negyedik szakasz után már 3-0-ra vezetett Bacskai, ami után Czirbus hamar visszahozta a győzelmi reményt, hiszen két etapot is elhappolt riválisa elől, így is 4-2-vel fordultak a második kilencre. A 15-ös lyuknál (5-3-nál) Bacskai volt jobb, azaz Czirbusnak az utolsó hármat mind hozni kellett volna, hogy döntetlenre mentsen, de ez nem sikerült és végül az utolsón Bence még egyszer jobbnak bizonyult (7-3).

Bogár Krisztián Nagy Balázst legyőzve második a tabellán (Podusil Györggyel együtt). Bogár kezdett jobban, hozta az első két szakaszt. Nagy a hatoson minimalizálta a hátrányt, ez az eredmény (2-1) kitartott a tízes lyukig. Onnantól ötből négyet Bogár nyert (6-1), az ötpontos előny néggyel a vége előtt behozhatatlan volt, Nagy még a tizenhetesen szépített, így 6-2- lett a vége.

Podusil György is szorosan Bacskai nyomában jár, ehhez pedig az is kellett, hogy nyerjen Gelencsér Gábor ellen. Az első négy szakaszon ugyanazt rúgták, a következő öt lyuknál viszont háromszor is jobb volt, míg Gelencsér csak egyszer, és meglépett 3-1-re. A kétpontos különbség a 12-esen háromra duzzadt, ami a 14-esen állt vissza újra kettőre (4-2). Innen fej-fej mellett haladtak, és mivel Gelencsér csak az utolsót tudta nyerni, minimálisan, de Podusil sikerével zárult a rangadó.

Élvezetes meccset hozott Cziffra Zoltán és Kókai Ferenc párharca. Kókai startolt jobban, négy szakasz után 3-1-re vezetett, de Cziffra a hetesig ledolgozta a hátrányt. Kókai a nyolcason ismét vezetéshez jutott, ezúttal ez a tizenhármasig tartott ki. Innen jöttek az igazi izgalmak, a tizenötöst Cziffra, a tizenhetest Kókai nyerte. A meccs az utolsó etapon dőlt el, ahol Cziffra két rúgással is jobb volt ellenfelénél, 6-5-ös győzelmével 3-3-ra módosította mindkettejük mérlegét.

Pontszegény, de annál élesebb mérkőzést hozott Papp Péter és Balázsi Csaba meccse. Két, egálra hozott szakaszt követően Balázsi és Papp is nyert egy-egy lyukat, majd nem kevesebb, mint nyolc szakaszon át haladtak fej-fej mellett. A 13. és 14. szakasznál egy-egy rúgással Balázsi volt jobb, és mivel Papp az utolsó négyen nem tudott fogást találni BFGT-s csapattársán, Balázsi 3-1-es győzelmével kiegyenlítette mérlegét.


A B ligában csupán három mérkőzést bonyolítottak, ugyanis Sain Antal nem jelent meg Pap Ferenc ellen a megbeszélt időpontban, míg Becsei András részleges külső bokaszalag szakadást szenvedett, ami meggátolta a Sipőcz Béla elleni meccs lejátszásában. Pap ezzel csapat vb-kvótát érő, második helyen áll.

Az eddig veretlen Albert László Mayer Zoltánnal találta szembe magát. Utóbbi úgy kezdett, hogy gyorsan kiderült, a makulátlan mérleg ellenére nem ijedt meg ellenfelétől és az első hat szakaszból négyet nyerve tetemes előnyre tett szert. Albert a kilencest és tízest nyerve jött vissza a meccsbe (4-2). Mayer a tizennégyes után már 6-2-re ellépett, azaz a döntetlenhez a hátralévőket hoznia kellett volna Albertnek. Ebből csak a tizenhetes realizálódott, 6-3-as győzelmével felzárkózott a feljutásra és vb-kvalifikációra áhítozók táborához.

Így tett Varga Gábor is, aki Bodócs Andrással mérkőzött. Bodócs nyert az első lyuknál, azonban a hatos megjátszása után már 4-1-es hátrányban volt, amit féltávhoz érve sikerült egy egységre redukálnia (4-3), sőt, a tizenegyest hozva egyenlített. Varga ekkor megint beerősített, 3-0-s szériát produkált a hajrához közelítve (7-4 hárommal a vége előtt). Bodócsé lett a 16-os, de újabb szakaszgyőzelmet már nem tudott bezsebelni, Varga viszont az utolsót nyerve végül 8-5-re diadalmaskodott.

Hosszabbításba torkollott a Bőhm ZoltánZakar János találkozó. Előbbi 2-0-val indított, amire jött is a válasz (2-2 négy szakasz után). Ezt féltáv környékén tulajdonképpen újra megismételték (4-4 a tizenhármas után. Zakar a tizenötös lyukat nyerve először vezetett, amit a következőn Bőhm azonnal egalizált. A végül 5-5-tel záruló mérkőzést háromszakaszos szétrúgás követte, ahol egyetlen rúgás döntött, így 6-5-ös sikerével Bőhm is a harmadik helyen találta magát a 4-2-es mérlegűek között.


Egyik liga élmezőnye sem volt még olyan izgalmas, mint ahogy a C áll most. Az első hat helyezett mérlege egyaránt 4-2!

Kiss Gyula volt a legkedvezőbb helyzetben a forduló előtt, 4-1-es mérlegével vezette a ligát. Jól is rajtolt Lévai Richárd ellen, kettőből kettőt nyert az elején. Lévai az ötösön érte utol, majd egy gyors ütésváltás után sokáig nem mozdultak el a 3-3-ról. A 12-es után Kiss került fórba, a 15-ös után azonban már Lévai vezetett 5-4-re. Mivel a 17-est is elhappolta, az utolsó szakaszon már behozhatatlan volt az előnye, amiből a legvégén még Kiss faragott (6-5). Ezzel mindketten a 4-2-esek táborát erősítik.

Érchegyi Csaba Ujszászi Balázzsal mérkőzött, ahol utóbbi nem is kezdhetett volna jobban, nyerte az elsőt. A következő háromnál viszont Érchegyi volt jobb (3-1), „félidőben” pedig már 4-1-re vezetett a friss apuka. Ráadásul a 11. és 14. szakasz között 4-0-s szériát produkált, nem adott esélyt az egyenlítésre és hátradőlhetett. Ujszászi ezt kihasználva, 8-1-es hátrányban, a biztos vereség tudatában közelebb zárkózott, de Érchegyi így is 9-4-re hozta a mérkőzést.

György Dánielnek és Molnár Attilának is megvolt a sansza a 4-2-es mérlegre, értelemszerűen csak egyiküknek sikerülhetett kettejük összecsapása után. György jobban kapta el a rajtot, hat szakasz után úgy tűnt, sima siker lehet a vége (4-1). A 7. és 10. között beardie-t és eagle-t is rúgva azonban Molnár fordított. Ez tiszavirág életű vezetés volt csupán, két szakasszal később megint Györgynél volt az előny (6-5), sőt 7-5 is szerepelt a score kártyán néggyel a vége előtt. Ezt azonban Molnár ledolgozta és az utolsó szakasznak 7-7-tel futottak neki, ahol egyetlen rúgással, de György bizonyult jobbnak és nyert 8-7-re a fordulatos meccsen.

Horváth Bence is csatlakozott a 4-2-esekhez, de alaposan megizzadt Ujvári Izabella ellen. Négy szakasz után már kettővel ment az egyetlen női induló. Bence a nyolcas után állította vissza a remit (2-2). Az izgalmak ezután kezdődtek igazán. Bence a 10. etapon került előnybe (3-2), amit kettővel később egalizált Iza. Ezt a forgatókönyvet még egyszer eljátszották, azaz 4-4-ről jöhetett az utolsó két szakasz. A 17-es Bencéé lett és mivel az utolsót egyaránt ötből fejezték be, minimális Horváth sikert könyvelhettünk el.

Csatári Zoltán is négy győzelmet számlál már hat kör után. Esélyeshez méltóan kezdett Steigler Ferencellen (2-0 két szakasz után), amit hamar sikerült Steiglernek minimalizálnia, sőt, a nyolcas után 3-3-ra álltak. A következő haton azonban ötször is jobb volt Csatári, és néggyel a vége előtt 8-3-as előnye már behozhatatlan volt, végül 9-4-re nyerte az összecsapást a továbbra is sérüléssel bajlódó Steigler Ferenc ellen.

A hetedik fordulót egész augusztusban bonyolíthatják a játékosok.