Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: négy meccs után még mindig nyeretlen a Valencia

A szezont rosszul kezdő Valencia fogadta a Betist a spanyol bajnokság 4. fordulójában, a két fél pedig szoros küzdelemben döntött a pontok sorsáról.

Kép: AS.com

Talán kicsit váratlan, de nem a Valenciáról szólt az első játékrész. Habár a fehér mezesek letámadással indítottak, a Betis állta a sarat és türelmesen építgette akcióit. A hazaiak olykor hosszú percekig nem találkoztak a labdával, míg a vendégek sok rövid passzal próbáltak előre jutni. Egyértelmű mezőnyfölényben játszott Setien csapata, amely még az első percekben 80-20 arányban birtokolta többet a labdát ellenfelénél. Helyzetbe azonban nem sokszor tudtak kerülni: 1-2 veszélyesebb lehetőségük volt csak, az is a szünethez közeledve. A Valencia igazából csak egy lehetőséget tudott felmutatni, igaz az nagy volt: Gameiro szép alakítása után kapta vissza a labdát, majd lőtt – igaz nem túl pontosan, így Lopez védeni tudott.

A tempóra nem lehetett panasz, de amikor épp kezdett volna lendületbe jönni a játék, mindig érkezett egy apró szabálytalanság, ami lefékezett mindent. Az egyéni teljesítmények terén is akadtak gondok: Dani Parejo például gyenge napot fogott ki és alig sikerült neki bármi is – ezzel szemben Canales a túloldalon igazi vezére volt a csapatának és irányítóként szervezte a játékot. A Valencia oldalán jót tett a korai csere: Kondogbia sérülése miatt Wass érkezett, a dán középpályás jelenléte pedig jótékony hatással volt a társak játékára. A csatárokat azonban így is elég nehezen tudták csak játékba hozni, igaz ez mind a két oldalra egyaránt.

A második játékrészre annyit változott a helyzet, hogy a Valencia sokkal inkább tényezővé tudott válni – sőt, átvették az irányítást is. A fehér mezesek pár perc alatt dominálni kezdtek és ez Parejo hatalmas kapufájával vált végképp nyilvánvalóvá. Rodrigo egyre többször tudott játékba avatkozni, a helyzet pedig Gonzalo Guedes beállásával még inkább jónak tűnt valenciai szempontból. A portugál szélső új lendületet hozott és párharcokat nyert, a Betis pedig nehezen tudott mit kezdeni ezzel a szituációval. A percek teltek, gólt azonban még továbbra sem láthatott a nagyérdemű.

A hajrához érve kezdett élesedni a csata. A cserék mind a két oldalon jól sültek el, mind a két csapatnak megvoltak a lehetőségei a győztes gól megszerzéséhez. Az a várva-várt találat azonban mégsem született meg. Két felemás félidő, jó csapatok – összességében igazságos döntetlen született. Ez nem jó hír a Valenciának, hiszen így továbbra sincs meg az idei első győzelmük és csak a tabella alsó felében állnak ezzel. A Betis viszont két döntetlennel, egy győzelemmel és egy vereséggel ott van az elejében, igyekeznek megismételni a tavalyi szép szezont,

Valencia – Real Betis 0-0 (0-0)
Helyszín: Mestalla (Valencia), Vezette: Hernandez
G.:
Sárga lap: Ferran Torres, Dani Parejo, Piccini, Gabriel Paulista, Diakhaby, Batshuayi, ill. Sanabria, Guardado, Pau Lopez
Piros lap:

Valencia: Domenech – Gaya, Gabriel Paulista, Diakhaby, Piccini – Cheryshev (Batshuayi), Kondogbia (Wass), Dani Parejo, Ferran Torres (Gonzalo Guedes) – Rodrigo, Gameiro. Edző: Marcelino.

Real Betis: Pau Lopez – Junior, Sidnei, Bartra, Mandi, Guerrero – Guardado, Inui (Joaquin), Canales – Boudebouz (Lo Celso), Sanabria (Sergio Leon). Edző: Setien.