Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felfüggesztették az olasz másodosztályt! – hivatalos

Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) elnöke a keddi napon bejelentette, hogy átmenetileg szüneteltetik az olasz másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Serie B) küzdelmeit…

A nyár folyamán kiderült, hogy az indulásra jogosult 22 csapat közül az Avellino, a Bari és a Cesena sem tudta teljesíteni a szükséges anyagi feltételeket, így a kizárás sorsára jutottak, mindannyian a negyedosztályban kezdték meg az idei szezont. A fennmaradó három üres helyre több, hosszas tárgyalás-sorozat után sem jelöltek ki csapatokat, hanem elkezdték 19 csapattal a 2018-2019-es szezont, melyből az elmúlt hétvégén már a harmadik forduló is lement.

A CONI az elmúlt héten utasította el a tavalyi másodosztályú kiesőként a megüresedett helyekre jelentkező Pro Vercelli, Novara és Ternana, valamint a harmadosztályú mezőny élmezőnyében végző Siena és Catania jelentkezését.

Azonban az érintett klubok mindegyike jogorvoslati kérelemmel élt, és fellebbeztek a döntés ellen, eközben pedig a harmadosztálybeli indulást is megtagadták, az elmúlt hétvégére kiírt nyitófordulóban sztrájkoltak a pályára lépés  ellen.

Az, hogy végül a 19 csapatos folytatás, vagy pedig a 22 csapattal való teljes újrakezdés mellett döntenek, legkorábban várhatóan pénteken derülhet ki, amikor ismét tárgyalóasztalhoz ülnek a felek – tehát ezen a hétvégén aligha lesz forduló az olasz másodosztályban.

A bajnokságot becsülettel követő szurkolók számára most már igazán vérlázító lehet ez a több hónapos kavarás, hogy a hivatalos szervek ebben a fontos kérdésben gyakorlatilag a nyár eleje óta képtelenek jogerős döntést hozni, alighanem igencsak felveti az alkalmasságuk kérdését.

(Azt már tényleg csak zárójelben jegyzem meg, hogy mi, külföldi rajongók a saját bőrünkön érezzük ezt a hatást, hiszen így valóban lehetetlenség egy-egy meccslátogatást betervezni, ha hetente rúgnak fel mindent és sorsolnak újra, és újra, hiszen mi lenne a garancia arra, ha most pénteken döntenek is valamiről, hogy nem fog az ellen is fellebbezni majd néhány hátrányba sodort klub, és nem kezdik majd pár hét múlva újra az elejéről ezt a végeláthatatlan cirkuszt…)

Az olasz másodosztállyal kapcsolatos további, naprakész információkért kövesd rendszeresen társoldalunkat, a Serie B magyar oldalt!