Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dortmund-gálával zárult a Bundesliga hétközi fordulója – videóval

A Bayern München elszórakozott három pontja után extra motivációval szállhatott ringbe a Borussia Dortmund, és az RB Leipzig csapata is, hiszen a bajor óriás pontvesztésének köszönhetően lehetőségük nyílt lemaradásuk csökkentéséré. Éltek is a lehetőséggel, ami azt illeti.

Borussia Dortmund – 1. FC Nürnberg 7-0 (2-0)
Gólszerzők: Larsen (9.), Reus (32., 58.), Hakimi (49.), Akanji (74.), Sancho (85.), Weigl (88.) ill.

A sárga-feketéket jó ideje nem egyszerű hova tenni, mert bár az idényben még veretlenek, játékuk korántsem nevezhető kifogásolhatatlannak. Mindemellett a mai napon rácáfoltak kritikusaikra, és az egyébként nem túl komoly tényezőként számon tartott Nürnbergnek hetet vágtak a hétközi Bundesliga-forduló zárómérkőzésén. A Ruhr-vidékieknek nem is az eredmény adhat okot bizakodásra, mint inkább hogy – a zseniális Marco Reus duplájától eltekintve – a klub ifjú reménységei hozták össze ezt az irgalmatlan tűzijátékot. Fényes jövő vár Favre csapatára, ez nem vitás. Csak tartson ki a formájuk…

Mainz – Wolfsburg 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

Mainzban egy, a dortmundinál jóval eseménytelenebb találkozó került lejátszásra, melyen a rakétarajt után kézifékkel lassító Wolfsburg nem tudott a Gbamin visszatérésével ismét stabilizálódott hazai alakulat fölébe kerekedni.

Borussia Mönchengladbach – Eintracht Frankfurt 3-1 (0-0)
Gólszerzők: Pléa (56.), T. Hazard (65.), Elvedi (85.) ill. Rebic (73.)

A Gladbach sikeresen feledtette a Herthától elszenvedett botrányos vereséget, és minden szempontból magabiztos teljesítménnyel múlta felül a Frankfurt csapatát. A vb óta sérüléssel küszködő Rebic góllal tért ugyan vissza, de Hazard géppuskalábára ma nem volt ellenszere a vendégeknek.

RB Leipzig – VfB Stuttgart 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Orban (45+2.), Augustin (80.) ill.

Gulácsival a kapuban araszolt feljebb a tabellán az RB Leipzig, akik a sokra tartott, ám idén még mindig nyeretlen Stuttgartot nullázták le. A ‘clean sheet’ mellett szintén érdekesség nemzetünk szempontjából Willi Orban találata, hiszen a magyar felmenőkkel is rendelkező védő a 45+2. percben, az elemzők által a legfontosabb lélektani időszaknak tartott minutumban szerzett gólt.