Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lopetegui: “Szomorú, hogy Isco nem játszhat!”

Kedd este megtartotta a Sevilla elleni idegenbeli bajnoki mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját Julen Lopetegui, a Real Madrid trénere. A korábbi spanyol kapitány legérdekesebb gondolatait gyűjtöttük össze.

(Kép: as.com)

Isco nem játszik:

“Szomorú hír. A kedd reggeli edzésen már jelezte, hogy nem érzi jól magát. Megvizsgáltuk, és sajnos vakbélgyulladás lett a diagnózis. Meg kellett műteni. Mindannyian a legjobbat kívánjuk neki, és azt, hogy minél előbb újra velünk legyen! Amikor egy játékosra nem számíthatsz, az mindig szomorú hír, ugyanakkor előre kell tekintenünk. Maximálisan megbízom a futballistáimban, így azokban is, akik Isco helyén lehetőséget kaphatnak.”

Dani Carvajalról:

“A Sevilla ellen nem játszhat, ám hogy mi lesz vele a hétvégén az Atlético Madrid ellen, azt még nem tudhatjuk. Sajnos nem úgy haladt eddig a felépülése, ahogyan azt reméltük.”

Carvajal helyetteséről a Sevilla ellen:

“Pontosan tudom, hogy ki fog ott játszani. Felkészültünk ugyanis arra, hogy helyettesíteni kell Carvajalt. Ugyanakkor ne várják, hogy megosszak egyéb részleteket ezzel kapcsolatban” (Felkészül Nacho? Odriozola?)

A Sevilláról:

“Nagyon jól szervezett, erős csapat, olyan játékosokkal, akik nagyon hamar alkalmazkodtak Pablo Machín elképzeléseihez. Támadásban számos variációjuk van, ezért is gondolom, hogy különösen hazai környezetben mindenkire veszélyesek!”

Nehéz hét előtt a Real, hiszen a Sevilla után hétvégén jön az Atlético elleni derbi:

“Meccsről-meccsre kell készülnünk, és előre haladnunk. A Sevilla ellen egy nagy hagyományokkal rendelkező derbi vár ránk, egy nagyon kemény mérkőzés. Hogy mi lesz utána, azzal majd ráérünk a lefújást követően foglalkozni!”

Arról, hogy meglepte-e, hogy nem Gareth Bale nyerte a Puskás-díjat:

“Az egyéni díjak be kell hogy valljam, kevésbé foglalkoztatnak. Ha viszont választanom kell, természetesen a játékosaimnak adnám!”

A VAR-ról, és arról, hogy a Barcánál kritizálják a videóasszisztensi rendszert:

“Mások véleményét nem tisztem megváltoztatni. Számomra egyértelmű, hogy a VAR segíti a kétes helyzetek minél jobb megítélését. A tökéletesség nem létezik, így nem gondolnám, hogy lesz mindenki számára megfelelő megoldás ezen a területen. A VAR viszont egy folyamatosan fejlődő rendszer, és ez jó!” 

A Real Madrid 22:00-kor lép pályára Sevillában (Tv: Spíler 2)