Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Buffon: „Csak egy tehetséges olasz játékos van”

Pályája csúcsán, a talán valaha volt legerősebb olasz válogatott világbajnoki címet nyert Gianluigi Buffon. Karrierje alkonyához közeledve, 2017 őszén elbukta a világbajnoki pótselejtezőt, így lemaradt karrierje hatodik vb-jéről. Ám a veterán sztárkapus mégse saját sorsa miatt szomorkás, hanem az olasz válogatott mostani helyzete miatt.

Természetesen Buffon nem is lehetne túl sok tényező miatt elégedetlen, talán csak azért, mert sosem nyerhetett Bajnokok Ligáját. A Juventus kötelékéhez 2001 és 2018 között tartozott, ám több BL-döntőt is elvesztett a „Zebrákkal” a siker kapujában. Idén nyáron a Paris Saint-Germain nyújtott számára mentőövet, és negyvenévesen komolyan számítanak is rá, mint elsőszámú kapus.

Buffon a PSG mezében egyik honfitársával bizonyíthat a Ligue 1-ben, aki nem más, mint Marco Verratti. A 176-szoros válogatott legenda nagyon jó véleménnyel van klubtársáról:

„Csak egy tehetséges olasz játékos van, Marco Verratti. Ő egy hihetetlen játékos átlagon felüli tudással, és fenomenális labdaérzékkel. Ő egy zseni, akit nem ért meg mindenki.”

– nyilatkozta Buffon a Gazzetta dello Sportnak.