Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: Gulácsiék kiejtették Szalaiékat; kiütéses Leverkusen-siker idegenben – videóval

Ma este folytatódtak a Német Kupa küzdelmei a 2. fordulóban, a legjobb 32 csapat mezőnyében. Gulácsiék Szalaiék ellen jutottak tovább, míg a Leverkusen is továbblépett többek között, méghozzá kiütéses sikerrel idegenben!

Werner (balra) duplájával győztek Gulácsiék Szalai klubja ellen (forrás: twitter.com/DieRotenBullen)

A Német Kupa 2. fordulójában, vagyis a legjobb 32 mezőnyében összecsapott egymással a bajnokságban nem olyan rég is szembe kerülő Leipzig és Hoffenheim, azaz Gulácsi Péter csapata Szalai Ádámékat fogadta. Mindkét magyar játékos kezdőként lépett a pályára, azonban Szalait a 36. percben lecserélték.

A találkozó első játékidejében nem esett gól, viszont a szünet után kettő is! Werner ráadásul 10 percen belül talált be kétszer, melynek a hazaiak örülhettek! Először a 48. percben talált be a német (1-0), majd az 57. minutumban is, amikor Poulsen passzát váltotta gólra (2-0)! A 63. percben Kampl meglőtte volna a hazaiak harmadik találatát is, azonban a labda ezúttal mellé szállt. Ezt követően a lefújásig már igazán nagy helyzet sem jött össze, azonban így is lényegében sima, kétgólos sikert aratott a félig-meddig magyaros rangadón a Leipzig csapata, kiejtve ezzel a Hoffenheimet.

Német Kupa, 2. forduló (a legjobb 32 között)
RB Leipzig – Hoffenheim • 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Werner (48., 57.), ill.

VIDEÓ HAMAROSAN!


Ezzel egyidejűleg szintén két élvonalbeli csapat játszott egymással, ugyanis a Borussia Mönchengladbach csapata a Bayer Leverkusen vendéglátója volt.

Sokat nem kellett várni a találkozó első góljára, melyet az 5. percben a vendég együttes szerzett Brandt révén (0-1)! A 24. minitumban Volland is kis híján bevette a Mönchengladbach kapuját, de lövése a kapufán csattant. Ám így is érkezett még a szünet előtt az újabb Leverkusen-gól, ugyanis a hosszabbítás első percében Jedvaj volt közelről eredményes (0-2)!

A szünet után is folytatta góljai termelését a Gyógyszergyári alakulat. A 67. minutumban Brandt egy gólpasszt is kiosztott, a találat szerzője pedig Bellarabi volt (0-3)! A 74. percben ráadásul Bellarabi újabb találatot szerzett, a meccs pedig végleg eldőlt (0-4)! A hajrában is szerzett még egy gólt a Bayer – a 80. percben Volland is kivette a részét a gólgyártásból (0-5)! Kiütéses sikert aratott tehát a kupában a Leverkusen, amely a hétvégi Bundesliga fordulóban is nagyon megszórta ellenfelét szintén idegenben – azt a Werder Bremen játékosai bánhatták, hiszen a Leverkusen akkor 6-2-re győzött. Mindenesetre mostani sikerével a Bayer ott van a Német Kupa 16 legjobb csapat között, vagyis a nyolcaddöntőben.

Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen • 0-5 (0-2)
Gólszerzők: – , ill. Brandt (5.), Jedvaj (45+1.), Bellarabi (67., 74.), Volland (80.)


Sallai Roland élvonalbeli csapata, az SC Freiburg is pályára lépett a másodosztályú Kiel otthonában. A magyar támadó viszont nem volt a keretben ezen a meccsen, viszont klubja már az első percben előnybe került Petersen révén (0-1)! A 26. percben viszont jött az egalizálás, amelyért Serra felelt. A szünetig újabb találat már nem esett, de a fordulást követően sikerült eldönteni a párharcot. Végül a 79. percben Kinsombi találata döntött, mellyel a hazai klub kiejtette élvonalbeli ellenfelét (2-1)!

Kiel (II.) – SC Freiburg • 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Serra (26.), Kinsombi (79.), ill. Petersen (1.)


Két másodosztályú német klub is összecsapott ma este egymással a legjobb 32 mezőnyében a kupában, amikor is az Arminia Bielefeld vendége a Duisburg együttese volt.

A vendégek nagyon simán nyertek, és döntötték el a továbbjutás sorsát már az első félidőben! A 12. percben Verhoek talált be először (0-1), majd a szünet előtti  hajrában előbb Schellhardt (0-2), később pedig Oliveira-Souza is betalált (0-3)! A Bielefeld ezzel együtt zsinórban negyedik vereségét szenvedte el, míg a duisburgi alakulat ott van a Német Kupa legjobb 16 csapata között!

Arminia Bielefeld – Duisburg • 0-3 (0-3)
Gólszerzők: – , ill. Verhoek (12.), Schellhardt (39.), Oliveira-Souza (45.)