Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ők hatan! – Avagy Európa veretlen élklubjai!

A válogatott szünet alatt a madridi AS sportnapilap górcső alá vette az öt európai top-bajnokságot, összegezve a még veretlen csapatokat. A lista alapján a spanyol bajnokság tűnik a legkiegyenlítettebbnek? 

(Kép: as.com)

A La Ligában ugyanis a Barca hétvégi zakóját követően már nincsen veretlen csapat. Ugyanakkor Franciaországban, Németországban, Olaszországban egy-egy, Angliában három (!) csapat sem talált eddig legyőzőre!

Franciaország – Paris Saint-Germain:

A lista talán legkevésbé meglepőbb tagja a PSG. A párizsi sztárcsapat 13 forduló után 100%-osan vezeti a Ligue 1 tabelláját, 13 ponttal megelőzve a második Lille együttesét. A 100%-os mutató önmagában azért megsüvegelendő, még úgy is, ha jelenleg egyértelműnek tűnik, hogy Neymarék más szintet képviselnek a francia pontvadászatban, mint a többiek.

Németország – Borussia Dortmund:

A BVB legutóbb legyőzte a Bayernt, így három döntetlenje mellett már 8 győzelme van a tabella élén. A dortmundiak hét ponttal vezetnek a bajorok előtt, és bármennyire meggyőző eddigi teljesítményük, nem egyszer volt olyan forgatókönyv a Bundesligában, hogy a Bayern beragadt a rajtnál; végül mégis odaértek a müncheniek az első helyre.
Az is igaz, hogy a BVB igen komoly kihívónak tűnik idén – izgalmasnak is ígérkezik az idény!

Olaszország – Juventus:

Cristiano Ronaldo megérkezett a Juvéhoz, a “zebrákat” pedig úgy tűnik nem lehet legyőzni a Seria A-ban (1 döntetlen 11 győzelem mellett eddig). CR 12 forduló alatt ráadásul már 8 gólnál jár, úgy tűnik, a nehéz kezdés ellenére szépen-lassan, de elkapta a fonalat. A Juve idei dominanciája mondhatni nem is akkora meglepetés, viszont a csapattól nem is a bajnokságban várnak áttörést, hanem végre valahára a Bajnokok Ligájában.

Anglia – Liverpool, Man. City, Chelsea:

A 32 pontos City (10 győzelem, 2 döntetlen), a kettővel kevesebbet gyűjtő Liverpool (9 győzelem, 3 döntetlen), és a 28 pontos Chelsea (8 győzelem, 4 döntetlen) mindenkinél masszívabbnak tűnik a Premier League szezonkezdetén. Az AS elemzése szerint a jó szereplésben a kapusoknak elévülhetetlen érdemei vannak. A Liverpoolnál nagyot dobott a csapaton a brazil Allison megvétele, aki mindössze 5 gólt kapott 12 meccsen. Ugyan ennyinél jár a honfitárs, a City kapuját őrző Ederson is. A Chelseanél Kepa Arrizabalaga 8 bekapott góljával mondhatni kitűnik a sorból.

Sokak szerint ez a trió – mármint a klubok – esélyes leginkább a PL-ben a bajnoki címre. Ugyanakkor ahogyan Pep Guradiola mondta még a manchesteri derbi előtt, még csak novembert írunk!