Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: “Egy óriási show lesz!”

Két nappal a Libertadores-kupa döntőjének visszavágója előtt a felek már termsézetesen Madridban tartózkodnak. Az AS sportnapilap munkatársai ott is voltak a Boca Juniors első madridi edzésén La Rozasban (a spanyol válogatott központját használja a Boca – a szerk.).

Carlos Tévez (Kép: as.com)

A csütörtöki tréninget követően Fernando Gago, Carlos Tévez, Darío Benedetto, valamint Wilmar Barrios készségesen állt az újságírók rendelkezésére. A leginkább bőszavúbb Tévez volt. A Manchester United egykori kiválósága a madridi döntőről, az argentin futballhuligánokról egyaránt szót ejtett.

“Egyáltalán nem könnyű a mérkőzésre koncentrálni! Hosszú volt az utazás, és csak most érkeztünk Madridba. Azt hittem én vagyok az egyetlen, aki semmit nem tud a Libertadores-kupa történelméről. Különös egy helyzet. 40 nap után játszani egy visszavágót… Talán hívhatnánk ezt a döntőt a ‘Konkvisztádorok Amerika-kupájának’ is… Mindenesetre nekünk valahogy most a célunkra kell összpontosítanunk!” – Kezdte Tévez, aki szerint nem volt egyszerű megoldani azt sem, hogy a játékosok családjai mind a spanyol fővárosban biztathassák a futballistákat, hiszen mindenki kénytelen volt nagy áldozatot hozni. “Ez sincs így rendjén!” –  Jegyezte meg a korábbi válogatott csatár.

“Mindannyiunk belefáradt már a futballunkat övező erőszakba. Elég volt ebből! Nézzük meg Spanyolországot! Keményen felléptek a huliganizmus ellen, és sikerrel jártak. Valami hasonlót kell most már nekünk is cselekednünk!” – Tette még hozzá a már 34 esztendős Tévez.

A csapattárs Benedetto kissé más szemszögből közelített: “Megtiszteltetés lesz a Bernabéuban játszani. Talán minden futballista arról álmodik, hogy egyszer ezen a pályán játszhasson. Hatalmas esemény lesz a döntő, egy óriási show! Az otthon maradottak mind árgus szemekkel figyelnek majd bennünket. Nem okozhatunk csalódást!”

A kolumbiai hátvéd, Wilmar Barrios is hasonló véleményen volt: “Történt egy-két dolog Buenos Airesben. Most viszont csak az a fontos, hogy itt vagyunk, és jól futballozzunk. Ez egy új helyzet a Bocának, a játékosoknak és a szurkolóknak egyaránt. Szeretnénk kiélvezni minden egyes pillanatát. A szurkolóink támogatása hatalmas motivációt jelent!”

Érdekesség, hogy Tévezzel ellentétben a csapaton belül szintén a rutint képviselő Fernando Gago azért elég lazára vette: “Mindenkire szükségünk van, hogy egy pazar estét varázsolhassunk! Emlékezetes meccset akarunk játszani! Az most másodlagos, hogy itt lesz-e a ‘Barras,’ vagy sem. (A Barras a Boca legendás szurkolói csoportja, amelynek egyik fő vezetője, Rafa Di Zeo sem biztos, hogy részt vesz a visszavágón – a szerk.). Nekünk most egy dolog fontos!” – Így a 32 esztendős középpályás, aki talán legjobban ismeri a Bernabéut a Bocások közül, hiszen korábban volt a Real játékosa.