Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a 92. percben szakították meg hosszú nyeretlenségüket – videóval

Az elmúlt fordulót követően edzőt váltott, hétfő este pedig megnyerte az új trénere irányításával az első meccsét a spanyol bajnokságban (La Liga) a kiesés réme elől menekülő Athletic Club csapata…

A legendásan csak Baszkföldhöz köthető játékosokat alkalmazó bilbaói alakulat története leghosszabb nyeretlen szériáját törte meg, ugyanis egymást követő 13 bajnoki mérkőzésen nem tudott diadalmaskodni – utoljára még az első fordulóban győztek. A La Liga 15. fordulójának zárómeccsén azonban hatalmas küzdelemben 1-0-s sikert harcoltak ki a Girona ellen, miután a Muniain által kiharcolt tizenegyest Aritz Aduriz értékesítette a 92. percben.

A 37 éves támadó aki a 2015-2016-os szezonban még 20 találatig jutott, mindössze első gólját szerezte az idei kiírásban azok után, hogy a közelmúltban az élvonalbeli sereghajtó Huesca elleni Királykupa-párharc mindkét felvonásán duplázni tudott. Egyúttal Lionel Messi és Sergio Ramos mellett a harmadik olyan játékos lett, aki a spanyol élvonal utolsó 14 szezonja mindegyikében eredményes tudott lenni.

Gaizka Garritano tehát győzelemmel debütált a csapat kispadján és pontszámban máris beérték az utolsó bennmaradó helyet birtokló, a minap szintén edzőt váltó Villarreal gárdáját.

Athletic Club – Girona 1-0 (0-0)
Gólszerző: Aduriz (90+2. – büntetőből) ill.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye