Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: megpecsételődött Munir sorsa

Hiába mutatkozott be egykoron még a spanyol válogatottban is Munir El-Haddadi, a marokkói származású támadónak nem sikerült beverekednie magát a bombaerős FC Barcelonába. A tehetséges játékos az elmúlt években kölcsönjátékkal is próbálkozott, ám valójában mindig végig a barcelonai karrierjével foglalkozott.

Munirt húsz éves kora előtt az egyik legtehetségesebb spanyol támadónak tartották, azonban fejlődésének gátat szabott, hogy az FC Barcelona szinte azóta is folyamatosan a világ legjobb játékosai közül válogat a transzferpiacon, és csak minimálisan bízik meg a saját utánpótlás bázisában. A huszonhárom esztendős középcsatár az idei szezon tizenegy találkozón kapott lehetőséget, ám csak két góllal tudott hozzájárulni a Barca szerepléséhez.

Az utóbbi időszakban pedig Ernesto Valverde vezetőedző már nem is nevezte a meccsekre. Ennek pedig nagyon egyszerű a magyarázata: Munir kijelentette, hogy a kevés játéklehetőség miatt nem hajlandó meghosszabbítani a szezon végén lejáró szerződését. Mestere erre úgy reagált, hogy ezentúl semmi értelme játszatni egy olyan csatárt, akinek nincs már jövője a csapatban, így inkább a további fiatalok beépítésével próbálkozik.

Állítólag a katalán klub nem kíván januárban nyerészkedni Munir apró pénzért való eladásával, és csak júniusban intenek egymásnak búcsút.