Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Benzema is megsérült, csatárigazolást sürgetnek!

Nincsen könnyű helyzetben Santiago Solari, a Real Madrid ideiglenesen kinevezett vezetőedzője. Bale, Courtois, llorente, Kroos és Ansensio után ugyanis Benzema is megsérült a Real Betis elleni bajnokin. Valószínűleg műteni kell, de nem lesz sokáig harcképtelen.

Karim Benzema mindössze egy félidőt töltött a pályán vasárnap este, a szünetben le kellett cserélni ujjsérülése miatt. A francia csatár rosszul fogott talajt, ami után a kisujja teljesen rendellenes formát öltött. Az orvosi stáb később közölte, hogy a játékosnak ujjperccsont-törése van, amit valószínüleg csak korrekciós műtéttel lehet a helyére tenni.

Benzema játéka így szinte teljesen valószínűtlen a Leganes elleni hétközi kupameccsen, ám a fontosabb kérdés, hogy vajon a Sevilla elleni igen fontos bajnokin a hétvégén már pályán lehet-e!?

Ez a sérülés egy újabb figyelmeztetés a keret szegénységére, avagy befejező poszton az egyetlen alternatíva az a Mariano Díaz, aki 15 meccsen mindössze 1 gólt tudott szerzeni a szezonban. Mi van, ha ne adj isten Benzema boka vagy térdsérülést szenved, vagy egy izomszakadás miatt hosszabb időre dől ki?

A szurkolók szorgalmazzák egy klasszikus befejezőcsatár szerződtetését, melyre alternatívák is vannak. Elég valószínűtlennek tűnik Isco téli megszerzése, az argentin kivásárlási ára egyébként 110 millió euró. Valljuk be ilyenkor januárban sztárjátékost nem egyszerű elmozdítani, de azért vannak még alternatívák, kérdés, hogy megfelelőek-e. Egyre többször vetődik fel a lengyel Piatek neve, aki a Genia színeiben 19 rúgott gólnál jár a szezonban. Vezeti 13 találattal a Serie A góllövőlistáját, és az Olasz Kupában (6 gólos) sincs nála eredményesebb. Mindössze 23 esztendős, tehát a jövő embere. Valamint ott van még Rodrygo, aki papíron már a Real Madrid játékosa, de eredetileg csak júniusban csatlakozik a kerethez.