Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Atlético győzött és tovább tapad a Barcára! – videóval

A spanyol La Liga 21.fordulójában az idei kiírásban a Barcelona legfőbb kihívója az Atlético Madrid hazai pályán fogadta a Getafe együttesét, ráadásul a bajnokságban Diego Simeone együttes legutóbb szeptember 1-én szenvedett vereséget még a Celta Vigo otthonában.

A mérkőzés előtt egy emlékplakettet adtak át a 400 mérkőzésen pályára lépő Koke számára. A találkozó első húsz perce nem sok eseményt tartogatott a közel teltházas Wanda Metropolitano közönsége számára. Helyzetek nem nagyon akadtak egyik kapu előtt sem, az első komoly lehetőség után azonban a hazaiak vezetést szereztek miután Thomas Partey remek kiugratása után Griezmann került ziccerbe, amit a francia világbajnok ki is használt és megszerezte a vezetést az Atlético számára a hazai publikum legnagyobb örömére. A vezetés megszerzése után a madridi együttes kényelmesen őrizte előnyét, mígnem a 38.percben Lucas Hernandez váltott ütemet és kiváló beadása után Kalinics került ziccerbe, de a vendégek hálóőre óriási bravúrral megmentette a csapatát az újabb góltól, de a kipattanót már nem tudta hárítani miután Saúl kettőre növelte a matracosok előnyét.

Fordulást követően sem változott a játék képe a hazaiak őrizték magabiztos előnyüket, míg a vendégeknek komoly ziccerük nem adódott a találkozón. A mérkőzés hajrájában Rodrigo növelhette volna a hazai előnyt, de lövését bravúros mozdulattal hárította vendégek portása. Majd az utolsó percekben a Getafe kettős emberhátrányba került, de ez már nem befolyásolta az eredményt. Győzelmével az Atlético Madrid tovább üldözi a listavezető Barcelonát.

Atlético Madrid – Getafe 2-0 (2-0)
Wanda Metropolitano, Madrid, v.: Villanueva
Gólszerzők: Griezmann (27.), Saúl Niguez (37.)
Sárga lapok: Arias (48.), Rodrigo (76.) ill. Dakoman (34.), Angel (47.), Cristoforo (71.), Cabera (83.), Saiz (90+1.)
Kiállítás: Dakoman (89.), Cabera (90+2.)

Képek: laliga.es