Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mourinho: „Az Inter az ideális klub”

Decemberi kirúgása óta élvezi a munkanélküliséget José Mourinho. A kiessé kiégett és elfáradt portugál szakember a jó tanácsok ellenére sem pihen, és folyamatosan nyilatkozgat, és a tűz közelében helyezkedik. Állítólag az Internazionale ajánlatára vár.

A korábbi évek szenvedései után már-már szédítő magasságban feszít az Inter. A milánóiak már a mostani szezonban is újra megmutathatták magukat a bajnokok Ligájában, és a jelen állás szerint jövőre újra próbálkozhatnak. A Serie A-ban harmadik helyen álló kék-feketéket az egyébként nem túl népszerű, de a jelek szerint viszonylag sikeres Luciano Spalletti vezeti. A korábbi Roma-edző szerződése 2021-ig érvényes, és jelenleg dilettáns döntésnek bizonyulna szezon közbeni, vagy akár nyári kirúgása is…

Azonban van egy ember, akit már sok helyről és sok mindenért kirúgtak. Ő nem más, mint a futball történetének egyik legnagyobb sikerkovácsa, José Mourinho. A különc tréner egyszer már volt az Inter vezetőedzője, és 2010-ben a csúcsra járatta a klubot: megnyerték a Bajnokok Ligáját.

Mourinhoról azóta is a lehető legnagyobb rajongással beszélnek Milánóban, és bár jelentősen megváltoztak a célkitűzések a klub életében, alighanem ő lenne az, aki a legtöbbet ki tudná hozni a mostani keretből is. Alighanem a „Special One” is csak az Inter érdeklődésére vár:

„Nem törekednék egy ambíció nélküli klubhoz. Már elutasítottam egy jövedelmező ajánlatot, mert a legmagasabb szinten akarok lenni. Az Inter volt az, amely ideális klub volt számomra: egy klub ambícióval, és olyanokkal, akikkel együtt akartam dolgozni. Szerettem ott lenni.”

– hízelgett egykori munkáltatójának Mourinho.