Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz Kupa: Parádés, hatgólos meccs Firenzében! – videóval

Az Olasz Kupa elődöntőjének odavágóján Firenzében a Fiorentina vendége a bergamói Atalanta volt. Az már hamar eldőlt, hogy igencsak jó összecsapás kerekedik a párharc első meccséből, amely végül féltucat gólt, és döntetlent hozott! Izgalmas folytatás várható az áprilisi visszavágón, amelyet megelőzően idegenben lőtt góljainak köszönhetően az Atalanta van lépéselőnyben a döntőbe jutásért folyó harcban!

Chiesa (középen) betalált, és gólpasszt is adott az Olasz Kupa elődöntőjének odavágón, ám így is lépéselőnyben az Atalanta a Firoentina csapatával szemben! (forrás: twitter.com/violanews)

Az Olasz Kupa második elődöntőjének első meccsére ma este került sor Firenzében, ahol a Fiorentina vendége a bergamói Atalanta csapata volt. A párosítás alapján jó párharcnak nézhettünk elébe, ráadásul két olyan klub feszült egymásnak, amely nem akármilyen csapatokat, és nem akárhogyan búcsúztatott a még nem oda-visszavágós negyeddöntőben! A Fiorentina ugyanis szintén Firenzében játszva az AS Roma csapatát ütötte ki nagyon, 7-1-re, míg az Atalanta is saját pályáján győzött, méghozzá a Juventust simán, 3-0-ra felülmúlva!

A 16. percben az első komolyabb lehetőségből megszületett a meccs első gólja! Ekkor Ilicic passzát követően a vendégek csapatkapitánya, Gomez volt eredményes, így tehát előnybe került az Atalanta (0-1)! Sokat nem kellett várni a meccs újabb góljára, két perccel később ugyanis megduplázta előnyét a bergamói együttes! A 18. percben Pasalic talált be, a gólpasszt pedig ismét Ilicic adta (0-2)! A hazaiak azonban a 33. percben szépíteni tudtak kiválóságuk, Chiesa révén (1-2), majd három perccel ezután jött az egyenlítés is! Akárcsak az Atalanta, úgy a Fiorentina is egymás után gyorsan szerzett két gólt, az egalizáló találatot pedig a 36. percben pedig Muriel passzát követően Benassi szerezte, akinek kapáslövése akadt be a vendégek kapujába (2-2)! Már az első félidőben négy gól esett, és nagyszerű folytatásra volt kilátás a szünet után is!

A fordulás utan nem túl sokkal, már az 54. percben újabb gól születhetett volna, azonban Victor Hugo lövése a vendégek kapuja mellé ment. Viszont ezután sem kellett sokat várni, hogy ténylegesen gólt jegyezhessünk fel! Az 58. percben de Roon tizenhatosról leadott lökete landolt a hazaiak kapujában, így újból az Atalanta került előnybe (2-3)! A hajrá felé közeledve viszont újból egyenlített a Fiorentina! A 79. percben a hazaiak második góljánál assszisztot jegyző Muriel a korábban szépítő találatot szerző Chiesa passzát követően talált be, ezzel újból egál volt az eredmény (3-3)! Majdhogynem az odavágó legvégén, a négyperces ráadás harmadik percében az Atalanta dönthette volna el a találkozót, amikor is Hateboer fejese a kapufán csattant! Végül nem született döntés Firenzében, hiába vezetett kettővel az Atalanta, és kétszer is, ráadásul a végén is nyerhettek volna a bergamóiak, végül viszont a gólparádét hozott firenzei meccsen 3-3-as döntetlen született az odavágón. Ezzel együtt jelenleg az Atalanta van lépéselőnyben, de ahhoz semmi kétség nem fér, hogy nagy eséllyel igencsak jó visszavágót ígér ez a párharc, mely áprilisban dől majd el, egyben az is, hogy a két klub közül melyik jut az Olasz Kupa fináléjába!

Olasz Kupa, elődöntő, odavágó
Fiorentina – Atalanta • 3-3 (2-2)
Helyszín: Stadio Artemio Franchi, Firenze. Vezette: Daniele Doveri
Gólszerzők: Chiesa (33.), Benassi (36.), Muriel (79.), ill. Gomez (16.), Pasalic (18.), De Roon (58.)

VIDEÓ HAMAROSAN!