Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: döntetlennel kezdte a rájátszást a DAC – videóval

Ezen a hétvégén vette kezdetét a szlovák bajnokság (Fortuna Liga) rájátszása, a mezőny immár a felső és az alsóházban folytatja a küzdelmeket, és a felvidéki FC DAC 1904 együttese a harmadik helyről vágott neki a folytatásnak, amikor vasárnap délután a Rózsahegy csapatát látta vendégül a MOL Arénában…

A dunaszerdahelyi gárda a magyar légiósai közül sérülés miatt továbbra is hiányolta Vida Máté játékát, nem léphetett pályára a múlt fordulóban megsérülő Vida Kristopher sem, akivel a minap interjút készítettünk, ellenben Kalmár Zsolt eltiltása után ismét a német vezetőedző rendelkezésére állt a kezdőcsapatban. Hiába kezdte aktívabban a mérkőzést a házigazda DAC, mindez sajnos helyzetben nem tudott megmutatkozni, s némi meglepetésre az első negyedóra végeztével egy szögletet követően, lesgyanús szituációban a vendég rózsahegyiek ragadták magukhoz az előnyt. A későbbiekben is meddőnek bizonyult a DAC mezőnyfölénye, Kalmár hiába játszott aktívan, az első félidőben nem sikerült feltörni az ellenfél zárt védekezését.

A térfélcserét követően Divkovic életerős löketét a vendégek kapusa bravúrral védte, majd a játékrész derekánál a rózsahegyiek tíz emberre fogyatkoztak egy kezezés miatti második sárga lap miatt. A DAC az utolsó közel félórát emberhátrányban játszhatta, és nemsokára meg is lett az eredménye, Ronan lövését ugyan Macík kapus még hárítani tudta, de az ismétlést a szünetben csereként beszálló Abdulrahman Taiwo már találatra tudta váltani, így végre góllá érett a szerdahelyiek fölénye. Öt perccel később akár a vezetést is megszerezhette volna a csapat, azonban Huk közelről fejelt gólját a játékvezető les címén érvénytelenítette. A hajrában szinte felborult a pálya, a DAC kapujához szegezte ellenfelét, de a lehetőségek sajnos kimaradtak, nem sikerült begyötörni a három pontot érő találatot.

Ezzel szemben az első két helyen álló riválisok magabiztosan nyertek, így a dobogó harmadik fokán nőtt a DAC lemaradása a Slovan és a Zilina mögött.

FC DAC 1904 – MFK Ruzomberok 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Taiwo (73.) ill. Gál-Andrezly (18.)
Kiállítva:ill. Madlenak (63.)

FC DAC 1904: Jedlicka – Kostrna (Cmelík 72.), Satka, Kone, Davis – Herc, Huk, Ronan – Tretyakov (Taiwo 46.), Kalmár, Divkovic. Vezetőedző: Peter Hyballa.

 

Rájátszás, az 1. forduló eredményei

Sered – Slovan Bratislava 1-4
Zilina – Michalovce 4-0
FC DAC 1904 – Ruzomberok 1-1

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye