Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Poulsen triplázott, Gulácsiék csúnyán kiütötték a Dárdai által irányított berlinieket! – videóval

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a Bundesliga 22. fordulójában a Gulácsi Péter és Willi Orbán nevével fémjelzett RB Leipzig a Dárdai Pál irányította Hertha BSC csapatát látta vendégül, és ütötte ki nagyon simán, Poulsen triplájának is köszönhetően!

Poulsen mesterhármast szerzett, a Leipzig öt góllal ütötte ki a Dárdai irányította Herthát! (forrás: twitter.com/Bundesliga_EN)

A Bundesliga, vagyis a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában a Gulácsi Péterrel a kapuban, és Willi Orbánnal a védelemben felálló RB Leipzig csapata a Dárdai Pál irányította fővárosi Hertha BSC-t látta vendégül. A hazaiak voltak a meccs esélyesei, akik a 3. helyen álltak a találkozó előtt, míg a Hertha a 10. pozíciót foglalta el.

Már a 17. percben megszületett a meccs első gólja, mellyel a hazaiak kerültek előnybe, akik gólját Kampl beadása után Forsberg szerzett (1-0). Tíz perccel később máris megduplázta a hazaiak előnyét a dán válogatott és az RB Leipzig egyik alapembere Poulsen, aki Werner passzát követően talált be (2-0). Az első félidőben több gól nem esett, viszont a hazaiak 9-szer próbálkoztak, ebből 2 kapura is ment, és mindkettő gól is lett!

A fordulást követően még veszélyesebben játszott a Leipzig, amely letarolta ellenfelét! Az 56. percben már meg is szerezte harmadik gólját a hazai gárda, ráadásul ismét Poulsen volt eredményes, aki ezzel duplázott, a gólpasszt pedig ezúttal is Werner adta (3-0). Poulsen és a Leipzig viszont nem állt le, a dán játékos pedig klasszikus mesterhármast szerzett a 62. percben, amikor is a labdát a kapus fölött tekerte a kapuba, ezzel pedig már néggyel vezetett a lipcsei gárda (4-0). Két perccel később újból betalált a hazai gárda Haidara révén, akinek a gólpasszt Werner adta, a német válogatott játékosa pedig asszisztok terén triplázott ezzel (5-0). A lefújásig már nem változott az eredmény, így simán, kiütéssel hozta a papírformát Gulácsi és Willi Orban csapata, amely közel féltucat gólt szerzett a Dárdai Pál irányította Hertha BSC ellen, amely kaput sem talált a mérkőzés során! Győzelmével megerősítette harmadik helyét a tabellán a Leipzig, míg a berlini alakulat maradt a 10. pozícióban.

Bundesliga, 22. forduló
RB Leipzig – Hertha BSC • 5-0 (2-0)
Gólszerzők: Forsberg (17.), Poulsen (27., 56., 62.), Haidara (64.), ill.


A Bundesliga 22. fordulójának eddigi eredményei
Borussia Dortmund – VfL Wolfsburg • 2-0 (0-0)
Fortuna Düsseldorf – Borussia Mönchengladbach • 3-1 (3-0)
SC Freiburg – Bayern München • 1-1 (1-1)
1. FC Nürnberg – FC Augsburg • 3-0 (0-0)
Werder Bremen – Mainz • 3-1 (2-0)
RB Leipzig – Hertha BSC • 5-0 (2-0)

A Bundesliga 22. fordulójának hátralévő mérkőzései

Vasárnap
15:30 • Hannover 96 – Schalke 04 (ÉLŐ – Sport 2)
18:00 • Eintracht Franfkurt – VfB Stuttgart (ÉLŐ – Sport 2)


A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye