Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Costa újabb őrültsége, a hajrában győzött a Barca! – videóval

A La Liga 31.fordulójának rangadóján a listavezető Barcelona hazai közönség előtt fogadta a teltházas Nou Campban a bajnoki rivális Atlético Madrid együttesét.

A találkozó első percei tapogatózó kiegyenlített játékkal indult, az első komoly lehetőség a 9.percben a madridiak előtt adódott, Diego Costta fejese azonban elkerülte Ter Stegen kapuját. Az első negyedóra végén Lionel Messi megvillant és zseniális passza után Jordi Alba a kapufát találta telibe, ezúttal az égiek is a madridiakkal voltak. A folytatásban is adódtak helyzetek mindkét oldalon előbb Griezmann lövését fogta Ter Stegen majd a másik oldalon mutatott be újabb bravúrt Oblak. A 28.percben Diego Costa ezúttal sem bírt magával és kiállítatt magát azonnali piros lappal fegyelmezetlenség miatt. Az első játékrész hajrájában egyre nagyobb nyomás nehezedett a madridi védelemre, de a Barce így sem talált fogást a vendégek védelmén az első játékrészben.

Fordulást követően a katalánok óriási mezőnyfölényben futballoztak, de sem Messi sem Suárez nem tudta megtörni a gólcsendet. A 63.percben Suárez százszázalékos ziccerben sem tudott túljárni Oblak eszén, a szlovén hálóőr újabb nagy bravúrral akadályozta meg a Barcelona vezetését. A 68.percben ígéretes szögből végezhetett el szabadrúgást az Atlético, Griezmann próbálkozását Ter Stegen könnyű szerrel hárította. A leláton a Manchester United menedzsere Ole Gunnar Solskjaer is helyet foglalt, ugyanis a jövő héten a Barca a BL-ben a Manchester United otthonába látogat. Húsz perccel a vége előtt továbbra is gól nélkül áltak a csapatok. A hajrában Griezmann újabb veszélyes pontrúgása után Jimenez bólintott fölé. Öt perccel a vége előtt ismét Suárez villant meg és szerzett újabb fontos gólt ami a győzelmet jelentette. Egy perccel Suárez gólja után Messi is megvillant és bebiztosította a Barca győzelmét a rivális Atlético ellen, akik az emberhátrány ellenére is jól tartották a riválist.

FC Barcelona – Atlético de Madrid 2-0 (0-0)
Nou Camp, Barcelona Vezette: Manzano
Gól: Suárez (85.), Messi (87.)
Sárga lap: Piqué (74.), Lenglet (78.) ill. Thomas (27.), Godín (29.), Gimenez (29.), Saúl (71.)
Piros lap: Costa (28.)

Barca: Ter Stegen – Alba, Lenglet, Piqué, Roberto – Arthur (Malcolm 63.), Busquets, Rakitič – Coutinho (Alena 80.), Messi, Suárez. Vezetőedző: E.Valverde

Atlético: Oblak – Filipe Luís (Morata 58.), Godín, Gimenez, Arias (Correa 35.) – Koke, Thomas, Rodrigo, Saúl – Griezmann, D.Costa. Vezetőedző: D.Simeone