Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pellegrini elmondta, hogy játékosa idén már nem tér vissza

A West Ham menedzsere az idei szezonban már nem vetné be játékosát, gondolva a következő idényre. 


A kalapácsosok nyáron szerződtették Andriy Yarmolenkot, aki októberbe egy szerencsétlen achilles sérülést szenvedett a Tottenham elleni 1-0-ás vereség alkalmával. Már akkor tudni lehetett, hogy hosszú kihagyás vár rá. Az ukrán támadó hamarosan megkapja az engedélyt az orvosoktól, de Manuel Pellegrini mester elmondása szerint az idén már nem fogja bevetni a játékost.

“Yarmolenko nagyon jól dolgozik, nincs fájdalma, fut és rúgja a labdát, de túl korai még ahhoz, hogy visszatérjen mielőtt befejeződik a szezon. Az achilles sérülés az egyik legrosszabb, lassan gyógyul és rengeteget kell dolgoznod, hogy újra fitt legyél. Ebben a szezonban már nem hiszem, hogy fog játszani, óvatosak vagyunk vele kapcsolatban. Ha egy hosszú sérülés után térsz vissza, vigyáznod kell, mert a hirtelen terhelés izomkárosodást okozhat. Nyugodtnak kell lennie és keményen dolgoznia a következő szezon kezdetéig és akkor megmutatja, hogy egy remek játékosról van szó.”

A nyáron a Borussia Dortmundtól 18 millió fontért igazolt játékos mindössze 10 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 2 gólig és 1 gólpasszig jutott.