Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: Debrecenben is győzött a Vidi, ott lesz a döntőben

A Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján a Nagyerdei Stadionban csapott össze a DVSC és a MOL Vidi. A fehérváriak az első mérkőzést 1-0-ra megnyerték, így előnnyel indulhattak neki a találkozónak. Jól kezdett a Loki, azonban támadásaik pontatlanok voltak, a Vidi pedig megbosszúlta ezeket a hibákat, és nagyon simán jutottak be a Magyar Kupa döntőjében. A fehérváriak 13 év után lehetnek ismét kupagyőztesek.

Forrás: molvidi.hu

Az első nagy helyzetet a Vidi hozta össze, amikor Kovács 13 méteres lövését kiütötte Kosicky. A Loki ezután még veszélyesebb volt, de Csőszig 11-12 méteres lövését Kovácsik bravúrral védte. A 30. percben a hazaiak jöhettek szabadrúgással, amit Bódi az oldalhálóba lőtt. A játékrész végére fölényben játszott a Debrecen, de próbálkozásaik pontatlanra sikerültek, így a Vidi megőrizte az első meccsen szerzett előnyét.

A második félidőre feljavultak a vendégek is, és már a 48. percben egy szöglet utáni fejessel veszélyeztettek a fehérváriak. A 64. percben ismét a Loki került helyzetbe, amikor Haris megpattanó lövése kevéssel a kapu felett szállt el. Két perccel később azonban a másik oldalt összejött a gól, és a MOL Vidi megszerezte a vezetést a 66. percben, amikor Futács körülbelül 17 méterről lőtt a bal sarokba.  Ezután már minden összejött a vendégeknek, és a 72. percben kétgólós előnyre tettek szert, amikor Huszti szöglete után Elek Ákos fejelt 8 méterről a kapuba. A Vidi már nagyon le szerette volna zárni a meccset, amit a 91. percben el is értek, mivel a hazaiak kapusa, Kosicky a tizenhatoson belül buktatta a frissen beálló Scepovicot, és ezért büntetőt kapott a vendég gárda. A tizenegyes ponthoz Huszti állt oda, aki a jobb alsóba rúgta a labdát, ezzel megszerezve a csapata harmadik és egyben győztes gólját, amellyel a Vidi bejutott a Magyar Kupa döntőjébe.

DVSC – MOL Vidi: 0-3 (0-0) Továbbjutott: MOL Vidi (Összesítésben: 4-0)
Helyszín: Nagyerdei Stadion (Debrecen) Vezette: Iványi Zoltán
Gólszerzők: – ill. Futács (66.), Elek (72.), Huszti (90+1 – büntetőből)
Sárga lap: Kinyik (47.), Bódi (73.), Kosicky (90+1.) ill. Stopira (41.), Nikolov (56.), Milanov (57.), Tamás (73.), Kovácsik (82.)
Kiállítás: – ill. –