Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mertesacker: “Ha Özil nem igazol el Madridból, akkor most olyan lehetne, mint…”

Honfitársa nyilatkozott a német játékosról, és szerinte még most is képes lehet a legmagasabb szintet hozni a középpályás.


Per Mertesacker szerint Mesut Özil sokat segített a Real Madridnak és az Arsenalnak is. Ha maradt volna a királyiaknál, akkor most olyan szinten járhatna, mint Luka Modric. Azonban a hórihorgas védő szerint még most is képes lehet erre a teljesítményre a német világbajnok játékos, és ő hisz benne. A középpályás pocsék szezont fut önmagához képest, így nem is csoda, hogy Emery kevesebb bizalmat szavazott neki idén.

“Ha ő [Özil –  a szerk.] nem igazolt volna el a spanyol fővárosból, akkor most lehet, hogy olyan szinten lenne, mint Luka Modric.  Ez még most sem kizárt, mert Mesut egy jobb csapattá tette a Madridot és az Arsenal-t is. Ha kiváló formában van, akkor a legjobbak közé emelkedik. Bízok abban, hogy még hosszú éveken át az Arsenal-ban marad, hiszen az ő kvalitásai bármelyik európai top csapatnak a hasznára lennének. Nem hiába, hogy a madridi időszaka alatt Cristiano tőle kapta a legtöbb gólpasszt. Ha vissza tudna térni erre az útra, akkor hamarosan úgy beszélnének róla, mint az elmúlt időszakban Luka Modricról.” – nyilatkozta Mertesacker a DAZN-nak.

Özil mindössze 33 mérkőzésen lépett pályára a 2018/19-es idényben minden sorozatot tekintve, ezeken 6 találatot és 3 gólpasszt jegyez. Játékpercekre lebontva 2280 minutumot töltött a pályán, ami nem számít soknak.