Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan az első feljutó a spanyol élvonalba!

A spanyol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban, biztossá vált, hogy a listavezető Osasuna két év után visszajut az élvonalba.

Hétfő este a Granada 1–0-ra legyőzte az Albacetét, és ezzel dőlt el hogy újra az élvonalba találhatja magát az Osasuna két esztendő után. Igaz, van még három forduló hátra, ám a harmadik Albacetével szemben már 10 pont az előnye, így ezzel már eldőlt hogy matematikailag is feljutottak. A bajnoki cím megszerzése még nem dőlt el azonban, mert a Granadát csupán négy ponttal előzik meg.

A pamplonai együttes két év után jutott vissza, legutóbb 2017-ben szerepeltek az első osztályba, ahol utolsó előttiként, a 19. helyen estek ki. Az együttes a mostani idényben az eddigi 19 hazai bajnokijából 17-et megnyert.

Vadócz Krisztián korábbi csapata 2005-ben érte el a legnagyobb sikerét, amikor döntőbe jutott a spanyol Király-kupában.

Az első kettő automatikusan feljut a La Ligába, míg a 3–6. helyezett csapatok osztályozón vesznek részt. A harmadik a hatodik, a negyedik az ötödik helyezettel küzd meg az elődöntőben, a két párharc győztese pedig oda-visszavágós párharcban dönt a harmadik feljutó hely sorsáról.