Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Zidane alig jobb Lopeteguinél!

A blancókat az idény közben átvevő francia tréner biztosan nem ilyen statisztikákról álmodott.

A Real Madrid mérlege és a képzeletbeli tabellán elfoglalt heylezése Lopeteguivel, Soalrival majd Zidane-nal. (Kép: as.com)

A számok ezúttal sem hazudnak!

Zidane visszatérése óta a Real Madrid a bajnokságban a megszerezhető 33 pontból (11 meccs) mindössze 17-et gyűjtött be, éppen hogy csak egyel átlépve az 50%-os mutatót.

Összehasonlítva Julen Lopetegui vagy Santiago Solari Real Madrid élén eltöltött mutatóival, Zidane éppen hogy a korábbi spanyol szövetségi kapitány előtt áll, hiszen Loeptegui-vel a csapat 10 meccsen 14 pontot (46%) gyűjtött.

A Realt idén gardírozó trénerek összevetésében magasan Santiago Solari vezet, aki a megszerezhető pontok 72%-át begyűjtötte a csapattal, a maga 17 meccsen szerzett 37 egységével. 

A madridi As készített is egy érdekes számítást. Ahogyan az a fenti képen is látszik, a három edző regnálásáról egy-egy mini tabellát állítottak össze, megnézve, hol is állt a csapat. Nos, csak Solarival ért oda a Real a nemzetközi kupaporondra…

Érdekes adat, különösen annak fényében, hogy az argentin trénert leváltásától pont hogy  jelentős javulást vártak Zidane-tól, de az mint láthatjuk, elmaradt.