Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: fölényes sikerrel kezdett a Lazio – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) hétvégi nyitófordulós mérkőzéseinek garmadát a vasárnap esti órákban bonyolították le, köztük az élmezőnybe vágyó AS Roma, Lazio, Atalanta is pályára lépett…

Hiába kezdte nagy reményekkel az idényt, háromszori vezetése ellenére csupán egy ponttal rajtolt az AS Roma alakulata a tavaly épphogy csak bennmaradó, de szépen megerősödő Genoa ellen. A “Farkasok” soraiból a török tehetség mellett két veterán délszláv harcosa is eredményes tudott lenni, a Grifoni azonban nem hagyta magát, és egy pontot elvitt a fővárosból.

AS Roma – Genoa 3-3 (2-2)
Gólszerzők: Ünder (6.), Dzeko (30.), Kolarov (49.) ill. Pinamonti (16.), Criscito (43. – büntetőből), Kouame (70.)

 

A bajnokság élére – nem kis meglepetésre – a háromgólos idegenbeli sikerének köszönhetően a Lazio csapata ugrott. A “Sasok” diadalából a Serie A két évvel ezelőtti társgólkirálya, Ciro Immobile két találattal vette ki a részét, de a tavalyi Kupa-elődöntő és döntő argentin hőse is eredményes tudott lenni a mindenképpen többre hivatott genovai gárda otthonában.

Sampdoria – Lazio 0-3 (0-1)
Gólszerzők:ill. Immobile (37., 62.), Correa (56.)

 

Fordulatos mérkőzésen a BL-résztvevő Atalanta együttese kétgólos hátrányból végül ugyancsak elvitte a három pontot a SPAL otthonából, köszönhetően a második félidő derekánál öt perc alatt duplázó kolumbiai Luis Muriel zseniális teljesítményének.

SPAL – Atalanta 2-3 (2-1)
Gólszerzők: Di Firancesco (7.), Petagna (27.) ill. Gosens (34.), Muriel (71., 76.)

 

Az újonc Brescia gárdája a 2018-2019-es másodosztályú gólkirály, Alfredo Donnarumma tizenegyesgóljával nem kis meglepetésre mindhárom pontot el tudta vinni a Cagliari otthonából, remekül kezdve az első osztályú szezont.

Cagliari – Brescia 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Donnarumma (53. – büntetőből)

 

A Sassuolo korábbi futballistája, Simone Zaza két góljának köszönhetően tartotta otthon a három pontot az Európa-liga-selejtezőben érdekelt Torino alakulata.

Torino – Sassuolo 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Zaza (14., 55.) ill. Caputo (69.)

 
Egy korai kiállítás plusz tizenegyes kombináció jóvoltából nyeregben érezhette magát a Bologna csapata, azonban az újonc Hellas Verona létszámhátrányban is ki tudott harcolni egy pontot ellenük.

Hellas Verona – Bologna 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Veloso (37.) ill. N. Sansone (15. – büntetőből)
Kiállítva: Dawidowicz (13.) ill.

 

Az 1. forduló eredményei és további programja

Parma – Juventus 0-1
Fiorentina – Napoli 3-4
Udinese – AC Milan 1-0
AS Roma – Genoa 3-3
Sampdoria – Lazio 0-3
SPAL – Atalanta 2-3
Cagliari – Brescia 0-1
Torino – Sassuolo 2-1
Hellas Verona – Bologna 1-1
Inter – Lecce hétfő, 20:45 (Tv: Digi Sport1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye