Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Egy valamiben már most élen áll a Barca!

Mint ismert, nem kezdte túl meggyőzően a katalán sztárcsapat a bajnokságot, össze is szedett gyorsan öt pontos hátrányt három forduló alatt a hibátlan Atlético Madriddal szemben. Egy valamiben azonban már most élen áll a Barca a riválisokkal való összevetésben!

(Kép: as.com)

A katalánoknál van ugyanis a legmagasabb fizetési limit a La Ligában. A Barca közel 40 millió euróval (egészen pontosan 38,52 millióval – a szerk.) költ többet az idei szezonban a játékosok fizetésére, mint egy évvel korábban.

Összesen 671,42 millió a fizetési keret a Barcánál amelyhez képest azért a képzeletbeli dobogó második helyére kerülő Real Madrid is elmarad a maga 641 milliójával. Azért itt halkan jegyezzük meg, hogy a Real 74,55 millióval (!) áldoz többet kifizetésekre.

Érdekesség, hogy a két gigászhoz képest az Atlético Madridnál már csak 384,5 millió a fizetési limit.

A fizetési limit a spanyol klubok esetében a bevételek és az ún. strukturális kiadások különbsége. Bele számítanak a klub körüli fix és változó fizetések, a médiafelületek miatt a biztonságra költött kiadások, a prémiumok, aláírási pénzek, ügynöki pénzek átigazolások esetében, de az amortizáció értékét is figyelembe veszik.
A La Ligában nem ktelező kihasználni a maximum limitet, így a kisebb klubok például abszolút a költségvetésükhöz igazítják fizetéseiket.