Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: ötgólos meccsen győzedelmeskedett a Real Madrid – videóval

Szombaton folytatódott a La Liga 4. fordulója a Real Madrid és a Levante találkozójával. A királyi gárda nagyon jól kezdett, Benzema duplázni is tudott, és már az első félidőben három gólos előnyt szereztek, de a második játékrészben a Levante feljavult, és közel jártak ahhoz, hogy pontot is lopjanak a Real Madridtól, de ez végül nem jött nekik össze. 

Forrás: laliga.es

Már a 3. percben gólt és vezetést szerezhetett volna Karim Benzema, de a jobb felső sarokba tartó bombáját Fernandez bravúrral védeni tudta. Ugyanez történt a 17. percben Toni Kroos lövésénél, majd az ismét előpattanó labdát pedig a védők blokkolták. A 21. percben Benzema ismét közel állt a gólhoz, de Fernandez ezt is lefülelte. A 25. percben azonban már ő sem tudta megmenteni a csapatát, miután Carvajal beadásából Benzema fejelt el mellette a hálóba. Nem kellett sokat várni a francia második találatára sem, hiszen a 31. percben James passzát követően talált be a hálóba. Hatalmas lendülettel játszott a Real Madrid, a Levantének csak momentumok jutottak, és a 40. percben Casemiro is szerzett egy nagyon szép gólt Vinicius Junior passzából.

A második félidőt nagyon jól kezdte a Levante, hiszen a 49. percben szépíteni tudtak, ráadásul a gólt Real Madrid kölcsönben lévő játékosa, Borja Mayoral szerezte. Habár kicsit feljavultak a vendégek, a Real Madrid sem vett vissza a tempóból, és több helyzetet is ki tudtak alakítani. Az 58. percben Benzema lőtt hatalmas kapufát, a 66. percben pedig egy szép támadás és több próbálkozás után Vinicius Junior talált a hálóba, de ezt később les miatt érvénytelenítették. A Levante kihasználta a hazaiak bizonytalanságát, és a 75. percben ismét betaláltak, a szintén a Real Madrid akadémiáján nevelkedett Gonzalo Melero révén. A végére már nagyon szoros lett, a 92. percben Vezo fejesét védte bravúrral Courtois. Az utolsó percekben is folyamatosan támadott a Levante, de az egyenlítés már nem jött össze a valenciaiaknak.

Real Madrid-Levante: 3-2 (3-0)
Helyszín: Santiago Bernabeu stadion (Madrid) Vezette: Ricardo de Burgos Bengoetxea
Gólszerzők: Benzema (25. 31.), Casemiro (40.) ill. Mayoral (49.), Melero (75.)
Sárga lap: Casemiro (28.), Lucas Vazquez (40.) ill. Vezo (80.), Clerc (90.)
Kiállítás: – ill. –

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Varane, Ramos (Militao, 60.), Marcelo, Casemiro (Hazard, 60.), Kroos, James, Lucas Vazquez, Vinicius Jr., Benzema (Jovic, 80.) Vezetőedző: Zinedine Zidane

Levante: Fernandez, Miramon, Vezo, Duarte (Melero, 68.), Postigo, Clerc, Vukcevic (Bardhi, 56.), Camoana, Rochina (Roger, 68.), Morales, Mayoral. Vezetőedző: Paco Lopez

https://www.youtube.com/watch?v=1CkDvvLG8ys

A forduló eddigi eredményei és a további mérkőzések:

Péntek:

Mallorca 0-0 Athletic Bilbao

Szombat:

Real Madrid 3-2 Levante
16:00 Leganes – Villarreal (Tv: Spíler 2)
18:30 Real Sociedad – Atletico Madrid (Tv: Spíler 2)
21:00 Barcelona – Valencia (Tv: Spíler 2)

Vasárnap:

12:00 Eibar – Leganes (Tv: Spíler 2)
14:00 Alaves – Sevilla (Tv: Spíler 2)
16:00 Celta Vigo – Granada (Tv: Spíler 2)
18:30 Real Valladolid – Osasuna (Tv: Spíler 2)
21:00 Betis – Getafe (Tv: Spíler 2)

A forduló jelenlegi állása: 

A góllövőlista jelenlegi állása: