Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MU: “Talán túl korán távoztam!”

A Manchester Unitedhez 2015 nyarán nagy reményekkel szerződő Morgan Schneiderlin a BBC Radio 5 programjának adott interjújában tartott egy rövid, ám számára annál tanulságosabb múltidézést.

(Kép: as.com)

A már 29 esztendős francia középpályás csalódásról ugyan nem beszélt, de azért szavaiból kitűnik, többet remélt manchesteri szerződésétől.

“Többet és jobban akartam játszani. Úgy éreztem, megvan hozzá bennem minden. Talán korán távoztam az MU-tól, bár tegyük hozzá, akkoriban éppen három hónapja nem játszottam.” – Így “vörös ördögöket 2017 nyarán az Everton kedvéért elhagyó francia középpályás.

“Ha megnézem azokat a játékosokat, akik nagy karriert futottak be az MU-nál, mindannyian eltöltöttek legalább 4-5 hónapot azzal, hogy a kispadon ültek. Ki tudja, hogy mi lett volna, ha mégis maradok, és kivárok a következő lehetőségre?!” – Tette fel a költői kérdést a Premier League-ben magának a Southamtonnál hírnevet szerző játékos.

“A futballban sokat meghatároz az, hogy győztes, vagy vesztes meccsen játszol, hiszen ettől függően egészen máshogy elemzik a játékodat. Mondok egy példát: Sergio Busquets sokan szerint a világ legokosabb középpályása a helyezkedése, vagy a passzai miatt. Eszemben sincs magam hozzá hasonítani, de azokat a passzokat sokan meg tudnánk csinálni. Busquets rengeteg győztes meccsen játszik, könnyebb az ő jó teljesítményéről beszélni!” – Jegyezte még meg Schneiderlin, utalva arra, hogy az is hozzájárulhatott manchesteri megítéléséhez, hogy akkoriban nem éppen szárnyalt az MU, így igen vegyes volt az ő játékáról kialakuló kép is.