Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Neymarnak meg kell mutatnia az igazi arcát”

Mostanra már jócskán minimalizálódtak a brazil Neymarral kapcsolatos hírek, miután a nyáron nap, mint nap kapkodtuk a fejünket a híreket olvasva, a balhés csatár jövőjét illetően. Most régi jó barátja és szövetségese emlékezett meg róla.

Állítólag nagyon közel állt az FC Barcelonába való visszaigazoláshoz, ám Neymar immár a harmadik idényét kezdi meg a Paris Saint-Germainben. A 27 esztendős cselgép nagyon nehéz nyáron van túl. Volt itt nemi erőszak botrány, vélt vagy valós sérülés, kihagyott Copa America. Igaz, utóbbit nélküle is megnyerte a brazil válogatott. Sőt, a csapat vezére nem más volt, mint cikkünk „megmondó” embere, Dani Alves.

A veterán védő egykor csapattársa volt Neymarnak a Barcában és a PSG-ben is, míg manapság a Sao Paulo játékosa. Alves szombaton egy brazil TV-műsorban beszélt kapcsolatáról Neymarral, és arról, hogy miként látja annak zsákutca felé rohanó pályafutását.

„Mindig adok tanácsot Neynek. Azt mondom neki, hogy sok emberét tartozik felelősséggel, és végre pozícionálnia kell magát. Tudja, mire gondolok ilyenkor. Sokszor beszélek vele nyíltan. Ney felelőssége azzal a pillanattal kezdődött, amikor példaképpé vált a gyerekek és más sportolók számára. Onnantól már nem okozhat csalódást nekik. Ezzel kellene megmutatnia az igazi arcát. Az egyik dolog, amit a világbajnokság után mondtam neki, hogy meg kell találnia a helyét. A brazil labdarúgás legfontosabb játékosa Neymar, aki a világ focijának egyik legfontosabb szereplője is. Az embereknek meg kell érteniük, hogy Ney miként gondolkodik, és meg kell tanulniuk Neymar tiszteletét. Néha az érzékenysége elkerülése miatt visszahúzódik. Bármire is gondolnak, Ney egy gyerek. Egy nagyon érzékeny ember. Neyt számos dolog befolyásolja, és néha nem tisztességes dolgok. Ha olyasmit mondanak, ami nem igaz, azzal szembe kell néznie. Az embereknek meg kell tanulniuk tiszteletben tartani Neymart.”

– szóltak Alves intelmei, tanácsai a nagyvilág és Neymar irányába is.