Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madird: “Benzema olyan a klubnak, mint CR!”

A Galatasaray ellen történelmet író Karim Benzemát külön kiemelte meccs utáni értékelésében Zinedine Zidane. 

(Kép: as.com)

A reneszánszát élő francia csatár amellett, hogy a tizenötödik BL-szezonjában is betalált, a törökök elleni duplájával lehagyta a 49 gólos Alfredo Di Stefanot a Real-színekben szerzett európai kupagólok tekintetében. Az 50 gólos Benzema előtt így már csak Raúl (66) és Cristiano Ronaldo (105) áll a blancók örökranglistáján.

“Akik értenek a futballhoz, tudják, hogy Benzema elképesztő minőséget képvisel. A statisztikái pedig önmagukért beszélnek.” – Tért ki Zidane a vegyes-zónában adott meccs utáni értékelésében a francia csatárra.

“Alapvetően fontos játékosa a csapatnak támadásban. Remekül végzi a dolgát. Egy dolog változott igazán Cristiano távozása óta: Karim még inkább felszabadultabb lett. Roppant elégedett és boldog vagyok, hogy ilyen formában van.” – Folytatta Zidane, aki még nem fejezte be a korábbi Lyon-játékos dicséretét.

“Elképesztő szezonja van, és most már megdöntötte Alfredo Di Stefano csúcsát is. Karim olyan a Real Madrid történelmében, mint Cristiano Ronaldo volt. Nincs más dolgunk, mint élvezni a játékát.” – Így Zidane.