Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Morata elárulta, hogy miért igazolt el a Chelsea-től

A spanyol válogatott csatár őszintén vallott arról, mi volt az oka annak, hogy elhagyta a londoni gárdát.


Az Atlético Madrid játékosa, Álvaro Morata nyíltan beszélt a Chelsea-nél eltöltött időszakáról, ami rosszul sikerült. Elmondása szerint már egyáltalán nem élvezte a futballt, és alig várta, hogy eligazolhasson a csapatból. A 27 éves támadó másfél szezon alatt 72 tétmérkőzésen csupán 24 gólt szerzett, és nem tudta beteljesíteni a hozzáfűzött reményeket a spanyol válogatott játékos.

Morata végül januárban az Atlético Madridhoz került kölcsönbe, majd a nyáron véglegesítette a transzfert a spanyol gárda, és azóta sikerült is formába lendülnie a csatárnak.

A Chelsea-nél már nem élveztem a futballt. Most boldog vagyok, de voltak pillanatok, amikor még saját magamban sem hittem. Angliában néhány meccsen úgy éreztem, hiába látták a csapattársaim, hogy üresen vagyok, azt gondolták úgysem tudok mit kezdeni a labdával. Nem volt kedvem semmihez. Nem akartam elhagyni a házamat, nem akartam emberekkel beszélni. Csak az érdekelt, hogy ott legyek a világbajnokságon és boldog legyek, de amit éreztem az a boldogság tökéletes ellentéte volt. Megmondtam a feleségemnek, hogy januárban olyan messzire megyünk, amennyire csak lehet, mert nem tudok megbirkózni a nyomással. Volt hat vagy hét ajánlatom, köztük az Atlético Madridtól is, de a Chelsea azt akarta, hogy maradjak. Végül úgy döntöttem azt teszem, amire már jó ideje vágytam” – mondta a COPE-nak teljesen őszintén Morata.