Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Áron alul szerezheti meg a német sztárcsapat a Salzburg tehetségét

A német Sport Bild értesülései szerint a Borussia Dortmund áll a legközelebb ahhoz, hogy megszerezze a Red Bull Salzburg 19 éves csatárát, Erling Haalandot.

A Red Bull Salzburg 19 éves norvég támadója elképesztően kezdte a 2019-2020-as szezont: 20 tétmérkőzésen 27 gólt szerzett és hét gólpasszt adott. Haaland nem csupán az osztrák bajnokságban bizonyítja rátermettségét, hiszen a Bajnokok Ligájában öt mérkőzésen nyolcszor vette be az ellenfelek kapuját. Nem véletlen, hogy Európa topcsapatai sorban állnak érte. Többek között a Manchester United, az Atlético Madrid, illetve a Juventus is szeretné leigazolni.

A Sport Bild legfrissebb információi szerint a Borussia Dortmund közel áll Haaland megszerzéséhez, ráadásul a német csapat áron alul happolhatja el a többi sztárcsapat elől az egyik legnagyobb csatárígéretet. A német lap szerint Haaland szerződésében szerepel egy kitétel, miszerint csak januárban, azaz a téli átigazolási időszakban 20 millió euróért kivásárolható szerződéséből a norvég támadó.

Amennyiben ezek a hírek igazak, akkor a jelenlegi piaci viszonyokat figyelembe véve a Borussia nagyon olcsón juthat Haaland játékjogához, akinek értékét a Transfermarkt 30 millió euróra becsli, ám a sajtóban korábban megjelent hírek szerint más csapatok ennek a dupláját is megadnák érte.

A dortmundi támadósorra ráférne az erősítés a télen: Paco Alcácer sérülései miatt a fél őszi idényt klasszikus csatár nélkül kellett játszania Lucien Favre csapatának, ráadásul a spanyol támadó nincs olyan kirobbanó formában, mint az előző szezonban, így könnyen elképzelhető, hogy Haaland szerepel a Dortmund téli kívánságlistáján.