Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: két nagyszerű rekordot döntött meg a Manchester City ásza

A Manchester City vasárnapi, kiütéses győzelme alkalmával mesterhármast jegyző argentin sztárcsatár örökre beírta magát az angol bajnokság (Premier League) históriás könyveibe…

Az Aston Villa elleni siker során Sergio Agüero három gólt szerzett a Manchester City csapatában, mellyel két kiemelkedő kategóriában is a PL történetének valaha volt legjobbja lett, hiszen a mesterhármasok számában, illetve a legtöbb gólt jegyző külföldi játékos kategóriájában is egyeduralkodó lett.

A vasárnapi volt a 31 éves argentin gólgyáros 12. mesterhármasa az angol bajnokságban, ezzel az egykori Newcastle-ikon, Alan Shearer 11-es csúcsát adta át végleg az utókornak.

Továbbá az Arsenal francia legendája, Thierry Henry jegyezte eddig a legtöbb gólt a PL történetében a Nagy-Britannián kívüli játékosok közül, szám szerint 175-öt, melyet Agüero a vasárnap első találatával beállított, a következő kettővel pedig meg is döntött. Jelenleg 177-tel tartja ezt a csúcsot, ráadásul kevesebb mérkőzésen is érte el Henrynál.

177 PL-góljával Agüero beérte Frank Lampardot az angol bajnokság történetének mindenkori legjobb góllövőit tartalmazó rangsor negyedik helyén, az említett Shearer (260) mellett Wayne Rooney (208) és Andy Cole (187) előzi már csak meg.