Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coppa Italia: Dybala és Higuain vezérletével jutott tovább a Juventus – videóval

A Coppa Italia, azaz az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében a Juventus az Udinesevel találkozott. A Cristiano Ronaldo nélkül felálló torinóiak jól vették az akadályt, és nagyon magabiztosan győztek. A Juve ezzel ott van a negyeddöntőben, ahol a holnapi AS Roma-Parma győztesével fog majd találkozni. 

Forrás: goal.com

Nagyon jól kezdte a Juventus a mérkőzést, hiszen már a 16. percben megszerezték a vezetést, amikor egy gyönyörű Higuain-Dybala összjáték után az előbbi lőtt gyönyörű gólt. Nem kellett sokat várni a második találtra sem, csupán a 26. percig. Andrade Nicolas szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amire a játékvezető büntetőt ítélt, a lehetőséget pedig Dybala váltotta gólra. Nagy fölényben játszott a Juventus, és az Udinesenek nem is volt kaput eltaláló lövése sem az első játékrészben.

A második félidőben sem változott a helyzet. Az 53. percben Higuain betalált, de hiába ünnepelt, a találatot les miatt érvénytelenítették. A Juventus végül az 57. percben szerezte meg a harmadik gólját, amikor egy kontra végén Higuain szolgálta ki Dybalát, aki a kapus felett átemelve lőtt a hálóba. Pár percen belül ismét növelték az előnyüket, egy újabb büntetővel. A 67. percben Nuytinck kézzel ért bele a labdába a tizenhatoson belül, az ezt követő tizenegyest pedig most Douglas Costa értékesítette. A torinói együttesnek a mérkőzés végéig voltak még helyzetei, a 79. percben például Rugani a bal kapufát is eltalálta, de a lefújásig már nem változott az eredmény.

Juventus-Udinese: 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Higuain (16.), Dybala (26. – büntetőből, 57.), Costa (61. – büntetőből) ill. –
Sárga lap: – ill. Nuytinck (60.)
Kiállítás: – ill. –