Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: a Bayern München játékosa a célpont – sajtóhír

Az Ágyúsok még a téli átigazolási időszakban középhátvédet szeretnének igazolni, így jöhet képbe a bajorok játékosa.


Az Arsenal érdeklődik a Bayern München védője, Jérome Boateng iránt, német sajtóinformációk szerint. A rekordbajnok a középhátvédjéért nem kér túl sokat, mindössze 10 millió euró körül vihető. A londoni együttes azért is akar mindenképpen még januárban belsővédőt szerződtetni, mert jelenleg David Luiz és Sokratis a két olyan bevethető játékosuk erre a posztra, akik megfelelő teljesítmény tudnak nyújtani. A harmadik számú középhátvéd Chambers sérült, míg Mustafiban már nem bíznak eléggé, így tőle megválnának, ha sikerülne védőt szerződtetni.

A világbajnokságot is nyert rutinos játékos már korántsem számít alapembernek a bajoroknál, ezért több alkalommal is szóba jött már a nyáron is, hogy távozik a klubtól, akkor azonban még maradt. Most viszont már elgondolkozik a döntésen abba az esetben, ha a jelenlegi fizetését az új klubja megadja. Az ősz folyamán kevés lehetőséget kapott, viszont az első számú hátvédek, Lucas Hernández és Niclas Süle sérüléssel bajlódtak, így juthatott több játékperchez is Boateng. Azonban, ha felépül az említett két játékos, akkor negyedik számú védővé is visszaeshet, ha Pavardra középhátvédként számítanak, és még ott van Javi Martinez is, aki szintén előtte lehet a sorban.

A német középhátvéd 2011 júliusában igazolt a Bayern Münchenbe, azóta 302 mérkőzésen kapott lehetőséget, amelyeken védő létére szerzett 8 gólt, valamint kiosztott 22 gólpasszt is. Emellett számos címet is begyűjtött az együttessel.