Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Akár a távozási záradék is életbe léphet Messi szerződésében? – Sajtóhír

Meglepő hírrel állt elő az olasz La Gazzetta dello Sport Lionel Messi barcelonai jövőjét illetően. A neves olasz sportlap szerint ugyanis Lionel Messi valóban foglalkozik a távozás gondolatával.

(Kép: as.com)

Mint ismert, a napokban kirobbanó Abidal-botrány miatt alapvetően elég feszült a helyzet a Barcánál, olyannyira, hogy nem a La Gazzetta dello Sport volt az egyetlen forrás, amely Messi távozási szándékáról kezdett publikálni.

A sportigazgatóval csúnyán összekülönböző argentin klasszis a Gazzetta szerint, ha távozni akar, a nyáron életbe léptetheti azt a záradékot szerződésében, amelynek értelmében június 5-étől ha úgy dönt, elhagyhatja Barcelonát.

Az olasz lap szerint a PSG, a két manchesteri klub, a Juventus és az Internazionale lenne az az öt együttes, amely képes lenne megadni Messinek az 50-85 millió euró közé tehető éves fizetést.

A Gazzetta igyekezett bizonyítékokkal alátámasztani elképzelését, így egy korábbi Messi nyilatkozatot is közölt, amelyben a hatszoros Aranylabdás klasszis elismerte, hogy bizony van távozási záradék belefoglalva 2021 nyaráig érvényes jelenlegi szerződésébe.

“A záradék, és a pénz számomra nem jelent semmit. A legfontosabb az, hogy úgy tekintsek előre, hogy egy sikeres projekt részese lehetek. A karrierem alakulását az édesapám intézi, de az, hogy én mit beszélek vele, az nem tartozik senkire. Jelenleg nem tárgyalunk a Barcával.” – Idézi az olasz lap Messi egy, még az elmúlt év végén a katalán Sportnak adott nyilatkozatát.

A La Gazzetta dello Sportnál egyébként igen elrugaszkodtak a jelentől, hiszen megjegyzik azt is, hogy a Barca B terve szerintük nem csak messi, de például Luis Suárez elengedése is lehet, akik helyébe olyan, a Barcával már régóta szóba hozott játékosok léphetnének, mint Lautaro Martinez, vagy Neymar,

Egy biztos, érdekes időszak előtt áll az FC Barcelona…