Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Velük orvosolhatja a csatárgondokat a Barcelona

Mióta kiderült, hogy az FC Barcelona kénytelen lesz nélkülözni Luis Suarezt és Ousmane Dembelét is a szezon hátralévő részében, több opció is felmerült a két játékos pótlásával kapcsolatban. Ilyen esetben ugyanis, ha játékosai kellően hosszú kihagyásra kényszerülnek, a klub igazolhat új játékost – igaz, csak országon belülről, vagy épp klub nélkül állót. Összeszedtük, kik most a slágernevek a spanyol sajtó szerint.

Kép: FR24 News English

Talán a leginkább esélyes jelölt Lucas Perez lehet, aki a Deportivo Alaves mezében idén már 9 bajnoki gólnál tart. Egy tapasztalt, mozgékony játékos, aki korábban megjárta a Premier League-et is: az Arsenal és a West Ham is elvitte már a Deportivo La Corunából. Ugyanakkor már 31 éves, az említett korábbi kalandjai során pedig többnyire elkerülték őt a nagy sikerek. 15 millió euró körül kényelmesen megszerezhető lenne, de egyáltalán nem biztos, hogy visszahozná a befektetett pénzt.

Sokkal izgalmasabb jelölt viszont az a Willian Jose, aki a Real Sociedadban 8 gólt szállított már idén a bajnokságban és évek óta az egyik legveszélyesebb csatár a ligában. 28 éves, 2014-ben még egy fél szezon erejéig a Real Madrid Castillában is futballozott. Brazíliában és Uruguayban is bizonyított, Spanyolországban viszont eddig csak középcsapatokig jutott. A Tottenham el akarta őt hozni januárban, de a Sociedad nevetve utasította vissza a 15 milliós londoni ajánlatot. A Mundo Deportivo szerint az sem kizárt, hogy 70 millió euró körül kell majd fizetni érte.

Angel Rodriguez már egy sokkal elérhetőbb jelölt. Tapasztalt, 32 éves és a Getaféban 9 gólnál tart idén. Az alacsony támadó szintén eltöltött rél évet a Real Madrid tartalékcsapatában, azon kívül pedig csak kisebb csapatoknál bizonyíthatott. Most viszont pályafutása csúcsán van és akár 10 millió eurót is elkérhetnek érte (korábban 1,5 milliónál sosem fizettek többet érte) – későn érő típus.

A negyedik jelölt pedig az a Loren, aki játszott már Quique Setien kezei alatt. A Betis amúgy is jó kapcsolatban áll a Barcával, páran még most is ott vannak kölcsönben a zöldeknél (Pl.: Alena). Loren ráadásul elérhető árban van és 26 éves, tehát a lehető legjobb korban kaphatna meg egy lehetőséget. 8 gólos idén, ugyanakkor nem játszott még nagy csapatban és 2 év van még a szerződéséből. Utóbbi azért is probléma, mert 60 milliós kivásárlási ára van, ami nem tesz jót az esélyeinek egy barcelonai szerződéshez.

Végül pedig tegyük még ide a Zaragoza fiatal támadóját, Luis Suarezt, akit ugyan bedobott a sajtó, de várhatóan nem rá esik majd a katalánok választása. Akárhogy is alakul majd, érdekes hónapok elé néz Setien, a klub és a Barca szurkolói is.