Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: „Ronaldo és Messi együtt még jobbak lett volna”

Ariedo Braida viszonylag sikertelen és középszerű csatárpályafutása után lett igazi legendás alakja az olasz, kiváltképp a milánói labdarúgásnak. A ma már 73 éves sportvezető majdnem három évtizeden keresztül dolgozott a Milan sikereiért. Manapság az FC Barcelona scout-ja.

A már 74. születésnapjára készülő Braida 1986-tól 2013-ig szolgálta elnökségi tagként és sportigazgatóként az AC Milant, amely klub sikereinek egyik fontos letéteményese volt. Silvio Berlusconi egyik hű bizalmasának számított, ám az ő megítélésen sosem esett csorba, lévén szakmailag a világ egyik legfelkészültebbje volt szakmájában. Ennek fényében pedig nem meglepő, hogy az FC Barcelona 2015. óta foglalkoztatja megfigyelőként.

Braida a Tuttomercatonak adott érdekes interjút, ahol az olasz transzferpiacot érintő kérdések mellett a világ legjobbjairól is megkérdezték véleményét.

„Messi egy rendkívüli játékos, ezt mindannyian tudjuk. Barcelonában jól teljesít, de mivel ott él a családjával, nagyon nehéz elképzelni a távozását. A mai futballban azonban minden lehetséges, tehát nem zárok ki semmit. Messi egy adott csapatnak világszintű előrelépést adna. Nagyon drága játékos, nagyon magas elkötelezettséggel, de vele bármi lehetséges lenne. Megismétlem: Leo nehezen hagyná el a Barcelonát, még ha ez nem is lehetetlen. Ha így lenne, a Milan lenne a legjobb csapat számára. Vagy a Juventus. Ronaldo és Messi, egy arra alkalmas menedzserrel nagyon jól tudnának feljebb lépni együtt egy magasabb szintre. Véleményem szerint Messi és CR7 együtt is tudna játszani.”

– indított meg egy remek fantáziálást, Braida úr.